Καβάλα: Κατασχέθηκαν πάνω από 800 κιλά όστρακα ακατάλληλα για κατανάλωση

05/11/2019 12:45
|
THESTIVAL TEAM

Συνολικά 812 κιλά όστρακα του είδους αχιβάδα, ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση και υπολειπομένων διαστάσεων εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καβάλας, ενώ συνελήφθη ένας 45χρονος.

Συγκεκριμένα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, πρωινές ώρες σήμερα, εντοπίστηκε και ακινητοποιήθηκε από τα ανωτέρω στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., επί της Παλαιάς Εθνικής Οδού Ξάνθης στο ύψος του Πετροχωρίου, Ι.Χ.Ε. όχημα που οδηγούσε ένας 45χρονος και μετέφερε 56 σάκους με δίθυρα μαλάκια (όστρακα) του είδους αχιβάδα (ruditapes decussatus), βάρους 812 κιλών, χωρίς συνοδευτικά έγγραφα – σήμανση.

Το εν λόγω όχημα οδηγήθηκε στην Ιχθυόσκαλα Καβάλας, όπου διαπιστώθηκε ότι τα ανωτέρω όστρακα ήταν υπολειπομένων διαστάσεων και ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση, ενώ το όχημα δεν ήταν κατάλληλο για μεταφορά οστρακοειδών (μη τήρηση ψυκτικής αλυσίδας και κανόνων υγιεινής), ενώ οι ζώνες αλίευσης στην ευρύτερη περιοχή παραμένουν κλειστές.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε η εν λόγω ποσότητα οστράκων, η οποία πρόκειται να καταστραφεί.