“Μεμονωμένα περιστατικά” τα χθεσινά γεγονότα στα Βρασνά λέει ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης

23/10/2019 12:35
|
ΤΑΚΗΣ ΤΣΟΥΚΑΛΕΛΗΣ

Θέση αναφορικά με τα όσα συνέβησαν χθες το βράδυ στα Βρασνά Θεσσαλονίκης (δείτε ΕΔΩ), όπου μετά τις αντιδράσεις κατοίκων, οι ξενοδόχοι αρνήθηκαν να δεχτούν τους μετανάστες και τους πρόσφυγες στις μονάδες τους, πήρε με ανακοίνωσή του ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΔΟΜ).

Ο ΔΟΜ εκφράζει την ανησυχία του για τα όσα συνέβησαν χθες και καλεί “το σύνολο των κυβερνητικών και των μη κυβερνητικών φορέων να συνεργαστούν, ώστε να αποτραπούν παρόμοια περιστατικά στο μέλλον”.

Χαρακτηρίζει δε τα χθεσινά γεγονότα ως “μεμονωμένα περιστατικά”, αφού όπως τονίζει, “καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες παραδειγμάτων ειλικρινούς αλληλεγγύης και σεβασμού προς τους πληθυσμούς προσφύγων και μεταναστών, τόσο από την ελληνική κοινωνία συνολικά όσο και από τοπικές κοινότητες”.

Η ανακοίνωση του ΔΟΜ αναφέρει: 

“Ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΔΟΜ) εκφράζει την ανησυχία του για τα βίαια περιστατικά που έλαβαν χώρα στην περιοχή των Βρασνών στη Βόρεια Ελλάδα, όπου μερίδα του τοπικού πληθυσμού αντέδρασε στην μεταφορά ευάλωτων μεταναστών, από το νησί της Σάμου σε δομές προσωρινής φιλοξενίας στην περιοχή.

Στη διάρκεια των τελευταίων ετών μέχρι και σήμερα, η στάση που έχει επιδείξει η Ελλάδα απέναντι στους μετανάστες έχει υπάρξει αξιοσημείωτη. Καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες παραδειγμάτων ειλικρινούς αλληλεγγύης και σεβασμού προς τους πληθυσμούς προσφύγων και μεταναστών, τόσο από την ελληνική κοινωνία συνολικά όσο και από τοπικές κοινότητες. 

Ο ΔΟΜ αξιολογεί τα χθεσινοβραδινά γεγονότα ως μεμονωμένα περιστατικά και καλεί το σύνολο των κυβερνητικών και των μη κυβερνητικών φορέων να συνεργαστούν, ώστε να αποτραπούν παρόμοια περιστατικά στο μέλλον”.