Διαμαρτυρία από τους “Μένουμε Θεσσαλονίκη” ενάντια στην τούρκικη εισβολή στη Β.Συρία (ΦΩΤΟ & VIDEO)

16/10/2019 16:35
|
ΤΑΚΗΣ ΤΣΟΥΚΑΛΕΛΗΣ

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα στη Θεσσαλονίκη παράσταση διαμαρτυρίας ενάντια στην εισβολή των τουρκικών δυνάμεων στη Βόρεια Συρία.

Τα άτομα έχουν συγκεντρωθεί στο πάρκο που βρίσκεται στη συμβολή των οδών  Αγίου Δημητρίου και Μανωλάκη Κυριακού, λίγα μόλις μέτρα μακριά από το Τουρκικό Προξενείο.

Οι συγκεντρωμένοι ανάρτησαν πανό και φώναξαν συνθήματα κατά του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και της τουρκικής εισβολής.

Το κάλεσμα για τη συγκέντρωση απηύθυνε η δημοτική παράταξη  «Μένουμε Θεσσαλονίκη».

“Είναι μια συμβολική συγκέντρωση διαμαρτυρίας που κάνουμε σήμερα ως “Μένουμε Θεσσαλονίκη δίπλα από το τουρκικό προξενείο για να καταγγείλουμε τη φασιστική εισβολή της Τουρκίας στη βόρεια Συρία, τα σχέδια της γενοκτονίας τα οποία εκτελεί σε βάρος του κουρδικού λαού αλλά και για να δηλώσουμε ότι ο τουρκικός επεκτατισμός είναι κοινός και αφορά εξίσου στο Αιγαίο, στη Θράκη, στην Κύπρο, στην Αρμενία και στο Κουρδιστάν. Η Τουρκία είναι ένα κράτος που σήμερα διεκδικεί την επέκταση των συνόρων της με τη βία, αποτελεί παράγοντα πολέμου και αποσταθεροποίησης, είναι ο φασισμός του 21ου αιώνα και οφείλουμε, προκειμένου να εξασφαλίσουμε την ελευθερία μας, να αγωνιστούμε ενάντια της”, ανέφερε σε δηλώσεις του ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Μένουμε Θεσσαλονίκη” και δημοτικός σύμβουλος, Γιώργος Ρακκάς.

Σημειώνεται πως η οδός Αγίου Δημητρίου είναι ανοιχτή.

men-5.jpg

men-3.jpg

men-2.jpg