Μέλι σε μορφή κρέμας made in… Χαλκιδική!

|
THESTIVAL TEAM

Πανελλαδική καινοτομία με… γεύση που αναμένεται να κάνει πιο εύκολη τη ζωή χιλιάδων μαμάδων και νοικοκυρών.

Ο λόγος για το μέλι… κρέμα, που παράγεται στην Χαλκιδική από μια οικογένεια που παραδοσιακά εδώ και δεκαετίες ασχολείται με την μελισσοκομία και την παραγωγή μελιού.

Το μέλι- κρέμα είναι μέλι λεπτοκρυσταλλωμένο με κρεμώδη υφή χωρίς καμία πρόσθετη ύλη, διατηρώντας όλες τις ιδιότητες του μελιού. Αν και στο εξωτερικό είναι ένα ιδιαίτερα διαδεδομένο προϊόν στην χώρα μας δεν είναι συνηθισμένο. Πλεονέκτημα του είναι ότι δεν στάζει στο ψωμί ή στην φρυγανιά και σε συνδυασμό με την υφή και την γεύση του κάνει κάθε μπουκιά μοναδικά απολαυστική.

Το καινοτομικό αυτό προϊόν made in… Χαλκιδική έχει λεπτό άρωμα, εξαιρετική γεύση και χαρακτηριστική κρεμώδη υφή.

Δεν κρυσταλλώνει και έχει λευκό χρώμα.

Όπως λέει στο www.ka-business.gr ο μελισσοκόμος και παραγωγός του συγκεκριμένου προϊόντος Αργύρης Γεωργάκας: «κάτι αντίστοιχο δεν υπάρχει στην Ελλάδα. Η ιδέα γεννήθηκε από διάφοραα ταξίδια στο εξωτερικό όπου το συγκεκριμένο προϊόν είναι διαδεδομένο. Αποτελεί μια από τις καλύτερες επιλογές για την τόνωση του οργανισμού επειδή περιέχει δεκάδες φυσικά θρεπτικά στοιχεία και έχει υψηλή βακτιριοστατική δράση». Ο κ. Γεωργάκας συμπληρώνει ότι το συγκεκριμένο προϊόν είναι πιο… εύχρηστο και λύνει τα χέρια πολλών… μαμάδων αφού δεν στάζει, τοποθετείται καλύτερα στο ψωμί και είναι πιο γευστικό για τα παιδάκια.

Όπως σημειώνει στο www.ka-business.gr o Χαλκιδικιώτης παραγωγός και μελισσοκόμος το μέλι που παράγει προέρχεται από διάφορα φυτά, όπως το πεύκο που φυτρώνουν και αναπτύσσονται σε διάφορα χωριά της ορεινής Χαλκιδικής.

Ο Αργύρης Γεωργάκας ασχολείται, αναπτύσσει και εκσυγχρονίζει την οικογενειακή επιχείρηση που βρίσκεται στη Χαλκιδική από το 1948. Μαζί με τον αδερφό του ασχολείται με την παραγωγική διαδικασία και τη διάθεση των προϊόντων τους σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Με νέες σύγχρονες εγκαταστάσεις στην Αρναία και μηχανήματα, η επιχείρηση τους  πληρεί όλες τις εγχώριες και ευρωπαϊκές προδιαγραφές παραγωγής, συσκευασίας και εμπορίας μελιού και μελισσοκομικών προϊόντων εφαρμόζοντας σύστημα διασφάλισης ποιότητας και ασφάλειας των τροφίμων (HACCP).

«Για μας το καλύτερο μέλι είναι αυτό που παράγουν οι μέλισσες, τρυγιέται και συσκευάζεται με προσοχή και επιμέλεια σε κατάλληλες εγκαταστάσεις. Εργαζόμαστε καθημερινά για να συλλέξουμε όσα οι μέλισσες δημιουργούν για να μπορούμε να τα προσφέρουμε σε εσάς. Στόχος μας είναι ακολουθώντας την πατρογονική παράδοση να συνεχίσουμε να παράγουμε αγνό και ποιοτικό μέλι και μελισσοκομικά προϊόντα άριστης ποιότητας προερχόμενα απ΄ευθείας από την ελληνική φύση» λέει χαρακτηριστικά στο www.ka-business.gr.

Σημειώνεται πως τα προϊόντα της οικογενειακής επιχείρησης πρόσφατα έλαβαν διεθνή διάκριση και ένα  χρυσό αστέρι στον διαγωνισμό γεύσης great taste awards στην Μ. Βρετανία.

Πηγή: ka-business.gr

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.