Αγρότες: Κλιμάκωση των κινητοποιήσεων – Κλειστά επ’ αόριστον τα Τέμπη

|
THESTIVAL TEAM

Σκληραίνουν τη στάση τους οι αγρότες του μπλόκου των Τεμπών, οι οποίοι αποφάσισαν κλιμάκωση των κινητοποιήσεων «εδώ και τώρα», σε συνέλευση τους εχθές το βράδυ, μετά την ενημέρωση που είχαν από τους συναδέλφους τους που συμμετείχαν στην συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα εχθές το μεσημέρι.

Οι αγρότες έκλεισαν επ’ αόριστον τα Τέμπη, προκαλώντας μάλιστα και τον εγκλωβισμό αυτοκινήτων που κινούταν ελεύθερα στην εθνική οδό, με αποτέλεσμα να επικρατήσει ένταση.

Σήμερα, οι αγρότες αποφάσισαν να κλείσουν και την γέφυρα του Στομίου στις 12 το μεσημέρι, αποκλείοντας έτσι την κυκλοφορία και από τον παραλιακό άξονα του νομού που χρησιμοποιείται ως εναλλακτική διαδρομή, ενώ υπάρχουν προτάσεις να κλείσουν και οι σιδηροδρομικές γραμμές.

Η δυσαρέσκεια των αγροτών είχε ήδη διαφανεί από τις πρώτες αντιδράσεις και σχόλια μετά την συνάντηση με τον πρωθυπουργό, με κάποιους μάλιστα να σχολιάζουν ότι από το Μαξίμου βγήκε «μαύρος καπνός» μετά την συνάντηση του Αλ. Τσίπρα με την αντιπροσωπεία συναδέλφων τους που συναντήθηκε μαζί τους.

Παράλληλα, και οι αγρότες των Μικροθηβών σκληραίνουν την στάση τους ως απάντηση στη χθεσινή συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Από σήμερα αποφασίστηκε η δημιουργία ενός νέου μπλόκου στην Κεφάλωση Αλμυρού, ένα ακόμη πιο νευραλγικό σημείο επί του ΠΑΘΕ που δεν προσφέρεται για σύντομες εναλλακτικές διαδρομές, ώστε να προκληθεί γενικό κυκλοφοριακό μπλακ-άουτ.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.