Σοκαριστικά στοιχεία: Κάθε δύο λεπτά στην Ευρώπη εξαφανίζεται ένα παιδί

|
THESTIVAL TEAM

Σύμφωνα με το “Χαμόγελο του παιδιού” κάθε δύο λεπτά στην Ευρώπη εξαφανίζεται και ένα παιδί σε όλη την Ευρώπη. Τα στοιχεία που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας είναι πραγματικά σοκαριστικά, ενώ στην Ελλάδα το 2014 εξαφανίστηκαν 150 παιδιά.

Το «Χαμόγελο του Παιδιού» από τις 150 περιπτώσεις χειρίστηκε τις 118, εκ των οποίων τα 104 (90%) παιδιά βρέθηκαν. Για 76 παιδιά, αιτία εξαφάνισης αποτέλεσαν οι σχέσεις στην οικογένεια, εκ των οποίων τα 4 ήταν ηλικίας έως 6 ετών, τα 14 από 7 έως 12 και τα 58 από 13 έως 18 χρονών.

Ο οργανισμός δέχτηκε πανευρωπαϊκά 9.944 κλήσεις, που αφορούσαν σε δήλωση νέας εξαφάνισης, έκφραση αιτήματος υποστήριξης των ενεργειών αναζήτησης παιδιού, πληροφορίες για παιδί που αναζητείται, πληροφορίες για τις δράσεις του οργανισμού σε περιπτώσεις εξαφανίσεων ανηλίκων.

Παράλληλα, σύμφωνα πάντα με τα ίδια στοιχεία περίπου 250.000 κάθε χρόνο στην Ευρώπη εξαφανίζονται, δηλαδή ένα παιδί κάθε δυο λεπτά. Στο Ηνωμένο Βασίλειο εκτιμάται ότι ετήσια δηλώνονται 140.000 περιστατικά εξαφάνισης ανηλίκων, δηλαδή 383 περιστατικά την ημέρα, στο δε Βέλγιο ο μη κυβερνητικός οργανισμός Child Focus καθημερινά λαμβάνει τέσσερις νέες δηλώσεις εξαφάνισης.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.