Τα πρώτα βήματα της Βιομηχανίας Οργανικών Ηλεκτρονικών στη Θεσσαλονίκη

|
ΒΑΣΩ ΛΥΚΟΥΡΙΝΟΥ

Η παρουσίαση της στρατηγικής και των ευκαιριών για την Εμπορική Αξιοποίηση των Οργανικών και Εκτυπωμένων Ηλεκτρονικών (ΟΗ) και η ανάπτυξη νέων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων στο πεδίο με τελικό στόχο την ανάπτυξη της βιομηχανίας τους στην Ελλάδα, πραγματοποιείται την Τετάρτη 30 Οκτωβρίου στο ξενοδοχείο Electra Palace, στη Θεσσαλονίκη.
Τα ΟΗ αποτελούν ένα επαναστατικό τεχνολογικό πεδίο με απεριόριστες εφαρμογές στην ενέργεια, το φωτισμό, την ηλεκτρονική, την υγεία με ένα τεράστιο μέγεθος εφαρμογών και αγορών που θα υπερβαίνει το 2013 τα 14 δις ευρώ, τα 22 δις ευρώ το 2016 και τα 70 δις ευρώ το 2023 μόνο σε βασικές εφαρμογές και που θα ανοίγει τον δρόμο για πολλές άλλες πιο σύνθετες και ολοκληρωμένες (όπως τα έξυπνα κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα, η έξυπνη συσκευασία) με ανυπολόγιστο οικονομικό όφελος και επιπτώσεις στην καθημερινή μας ζωή.
Στην επιστημονική-επιχειρηματική συνάντηση που ξεκινά στις 9.30 το πρωί μέχρι τις 19.00 το απόγευμα και υλοποιείται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος RΟleMak (Reinforce Organic Electronics Research Potential in Kentriki Makedonia), έλληνες και ξένοι ερευνητές, επιχειρηματίες, επενδυτές και εκπρόσωποι εθνικών και περιφερειακών αρχών θα αναλύσουν τις προοπτικές και τις ευκαιρίες που υπάρχουν για την ανάπτυξη της βιομηχανίας των οργανικών και εκτυπωμένων ηλεκτρονικών, ενώ παράλληλα θα παρουσιαστούν νέες καινοτόμες ελληνικές εταιρείες αλλά και οι τρόποι χρηματοδότησής τους.
Ειδική αναφορά θα γίνει στην κατεύθυνση της «έξυπνης εξειδίκευσης» και της ανάπτυξης τεχνολογικών καινοτομιών στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Περιφερειακής Ανάπτυξης, ενώ θα πραγματοποιηθεί συζήτηση με θέμα «Βιομηχανία Οργανικών Ηλεκτρονικών: Μια διέξοδος από την ελληνική κρίση».
Η ημερίδα πραγματοποιείται από το Εργαστήριο Νανοτεχνολογίας LTFN του ΑΠΘ που είναι και ο συντονιστής του προγράμματος RΟleMak.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.