Επεισόδιο στην πορεία! Αντιεξουσιαστές προπηλάκισαν τον γ.γ. των δημοτικών αστυνομικών Θεσσαλονίκης

|
THESTIVAL TEAM

Ένταση επικράτησε πριν την έναρξη της πορείας διαμαρτυρίας ενάντια στις επερχόμενες αλλαγές στη δημόσια διοίκηση και τη διαθεσιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Στην συγκεκριμένη πορεία…

επρόκειτο να συμμετάσχουν αρκετοί εργαζόμενοι στη Δημοτική Αστυνομία του Δήμου Θεσσαλονίκης. Οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι θέλησαν να διαδηλώσουν ενάντια στην κατάργηση του κλάδου εργασίας τους.

Οι δημοτικοί αστυνομικοί είχαν συγκεντρωθεί απέναντι από το κτίριο της ΕΡΤ3 στη λεωφόρο Στρατού. Δίπλα τους βρίσκονταν άλλες εργασιακές ομάδες και εργατικά σωματεία. Κάποια στιγμή οι δημοτικοί αστυνομικοί δέχτηκαν φραστική επίθεση από ομάδα αντιεξουσιαστών που βρέθηκε στο σημείο για τη διαδήλωση.

Όταν ο γενικός γραμματέας του σωματείου των δημοτικών αστυνομικών Θεσσαλονίκης, Θόδωρος Θωμαΐδης, πλησίασε προς την εξέδρα για να απευθύνει χαιρετισμό, δύο αντιεξουσιαστές τον πλησίασαν και του έριξαν κάτω δια της βίας το ενημερωτικό υλικό που κρατούσε στα χέρια του. Εκείνος ανέβηκε στο βήμα και απηύθυνε χαιρετισμό. Καθ’ όλη τη διάρκεια της ομιλίας του δεχόταν ύβρεις για τον ίδιο και τη μητέρα του.

Αμέσως μετά το τέλος της ομιλίας του επέστρεψε στο χώρο όπου ήταν συγκεντρωμένοι οι υπόλοιποι δημοτικοί αστυνομικοί. Οι αντιεξουσιαστές συνέχισαν να εξαπολύουν ύβρεις και απειλές εναντίον τους. Κάποιοι από αυτούς έλεγαν: «Να πάτε να γαμηθείτε, εσείς που κυνηγούσατε του Πακιστανούς στη Ροτόντα».

Κατόπιν τούτου οι δημοτικοί αστυνομικοί αποφάσισαν να αποχωρήσουν από την πορεία. «Κανείς δεν μας διασφάλιζε ότι δεν θα δεχτούμε επίθεση από αναρχικούς μετά το τέλος της πορείας και για το λόγο αυτό αποφασίσαμε να αποχωρήσουμε» δήλωσε στο thestival δημοτικός αστυνομικός.

Το περιστατικό του προπηλακισμού δημοτικών αστυνομικών συνέβη μπροστά στα μάτια εκατοντάδων εργαζομένων. Επικεφαλής εργατικών συνδικάτων ζήτησαν από τους δημοτικούς αστυνομικούς να μην αποχωρήσουν. Εκείνοι επέμειναν στην απόφασή τους. Κινήθηκαν προς το Δημαρχείο της Θεσσαλονίκης όπου και παρέμειναν μέχρι τη λήξη της πορείας.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.