Στο Οικουμενικό Πατριαρχείο ο Μεγάλος Μουφτής του Καυκάσου

|
THESTIVAL TEAM

Τo Οικουμενικό Πατριαρχείο επισκέφθηκε σήμερα, ο Σεϊχουλισλάμης και Μεγάλος Μουφτής του Καυκάσου Haji Allahshükür Hummat Pashazade, ο οποίος εδρεύει στο Αζερμπαϊτζάν.

Στα προπύλαια του Πατριαρχείου τον Μεγάλο Μουφτή του Καυκάσου, ο οποίος συνοδευόταν από συνεργάτες του, υποδέχθηκε ο Μ. Πρωτοσύγκελλος Θεόδωρος, πλαισιούμενος από τους κληρικούς της Πατριαρχικής Αυλής.

Ο Σοφολογιώτατος είχε συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, κατά την οποία συζήτησαν εκτενώς ζητήματα που άπτονται του διεξαγόμενου ακαδημαϊκού διαλόγου ανάμεσα στην Ορθοδοξία και το Ισλάμ, καθώς και άλλα ευρύτερου ενδιαφέροντος.

Σύμφωνα με το protothema.gr, στη συνάντηση παρέστησαν οι Μητροπολίτες Γέρων Χαλκηδόνος Εμμανουήλ, Γέρων Δέρκων Απόστολος και Καλλιουπόλεως και Μαδύτου Στέφανος, καθώς και οι Καθηγητές κ.κ. Hüseyin Hatemi, Kenan Gürsoy και Bekir Karlığa.

Υπενθυμίζεται ότι ο Πατριάρχης και ο Μεγάλος Μουφτής του Καυκάσου γνωρίζονται και συνεργάζονται από ετών μέσα στο πλαίσιο του διαθρησκειακού και διαπολιτισμικού διαλόγου και έχουν συναντηθεί σε συνέδρια στο Μπακού, στην Πόλη και αλλού.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.