Μητροπολίτης Κέρκυρας: Πρόσχημα η πανδημία για να μην κοινωνούμε

|
THESTIVAL TEAM

Την πεποίθησή του ότι το κράτος στοχοποιεί την Εκκλησία, επανέλαβε ο Μητροπολίτης Κερκύρας Παξών και Διαποντίων Νήσων, Νεκτάριος.

Κατά τη διάρκεια του Εσπερινού του Αγίου Σπυρίδωνος, ο Μητροπολίτης, απευθυνόμενος ραδιοφωνικά και διαδικτυακά στους πιστούς, υποστήριξε ότι η πανδημία χρησιμοποιείται ως πρόσχημα. «Η Θεία κοινωνία είναι η πεμπτουσία της πίστης μας! Και ο Άγιος θα μας βοηθήσει να κρατήσουμε τη αυθεντικότητα της ζωής μας, λειτουργώντας και κοινωνώντας!» τόνισε.

Συγκεκριμένα, ο Μητροπολίτης Νεκτάριος επεσήμανε: «Ο Άγιος Σπυρίδωνας έγινε συλλειτουργός των Αγγέλων. Τέτοια παραδείγματα έχουμε πολλά στην ιστορία της Εκκλησίας. Όμως εμείς έχουμε μπροστά μας τον Άγιο Σπυρίδωνα τον οποίο παρακαλούμε για όλη την οικουμένη, αυτήν που πλήττεται από αντίθεες δυνάμεις. Σήμερα οι άνθρωποι έχουν μήνη κατά του προσώπου του Χριστού. Γι’ αυτό και αρνούνται να δεχτούν την αξία και την μοναδικότητα της Θείας Κοινωνίας. Ο Χριστός μας λυτρώνει από τις αμαρτίες μας και μας δίνει ζωή αιώνιο.

Η πανδημία χρησιμοποιείται ως πρόσχημα για να μην κοινωνούμε. Στοχοποιείται η Εκκλησία. Όμως εμείς, ακολουθώντας τον Άγιο Σπυρίδωνα, α συνεχίσουμε να πορευόμαστε στην πνευματική παρακαταθήκη του και προσευχόμαστε να συνέλθει ο κόσμος από την πτώση και την λοξοδρόμηση. Η Θεία κοινωνία είναι η πεμπτουσία της πίστης μας! Και ο Άγιος θα μας βοηθήσει να κρατήσουμε τη αυθεντικότητα της ζωής μας, λειτουργώντας και κοινωνώντας!»