Θεσσαλονίκη: Ξεκινά σήμερα το 6ο Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Κωδωνοφορίας – Πότε θα γίνει η μεγάλη παρέλαση

|
THESTIVAL TEAM

Με την έκθεση φωτογραφίας που έχει τίτλο «Κωδωνοφορίες ξανά» αρχίζει σήμερα Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου, το 6ο Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Κωδωνοφορίας το οποίο θα κορυφωθεί με τη μεγάλη παρέλαση την Κυριακή 3 Μαρτίου, με αφετηρία το Λευκό Πύργο.

«Οι Δρόμοι του Κουδουνιού» επιστρέφουν μετά την απαραίτητη παύση λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Φέτος, η δράση περιλαμβάνει εκθέσεις, ομιλίες, εργαστήρια που έχουν ως στόχο να «ρίξουν φως» σε τελετουργίες που επιβιώνουν μέχρι και σήμερα στην Ελλάδα και σε πολλές χώρες της Ευρώπης, τιμώντας τόσο την παράδοση όσο και την πρωτόγονη και διαχρονική ανάγκη επιβίωσης των κοινοτήτων.

*Το 6ο Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Κωδωνοφορίας πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, της Διεύθυνσης Νεότερης Πολιτιστικής Κληρονομιάς, τμήμα άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς και διαπολιτισμικών Θεμάτων, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.