Διαφορετικό το 25ο Χριστουγεννιάτικο Φιλανθρωπικό Bazaar των Προτύπων Εκπαιδευτηρίων Θεσσαλονίκης

|
THESTIVAL TEAM

Το 25ο Χριστουγεννιάτικο Φιλανθρωπικό Bazaar διοργανώνουν και φέτος και τα Πρότυπα Εκπαιδευτήρια Θεσσαλονίκη αλλά με έναν διαφορετικό χαρακτήρα.

Η φετινή Εορταγορά, προσαρμοσμένη στις ανάγκες της πανδημίας, θα πραγματοποιηθεί σε διαδικτυακή μορφή έχοντας ένα πλούσιο πρόγραμμα ιντερνετικών δράσεων με στόχο, σε μια περίοδο αγάπης όπως αυτή των Χριστουγέννων, να συγκεντρωθεί όσο το δυνατόν μεγαλύτερο ποσό, ώστε να συμβάλει στις ανάγκες ανθρώπων. Η διάρκειά της δεν θα περιορίζεται μόνο σε μια ημέρα όπως άλλες χρονιές αλλά θα είναι για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα (14 Δεκεμβρίου 2020 – 7 Ιανουαρίου 2021).

Η πρωτοβουλία θα πραγματοποιηθεί, όπως κάθε χρόνο, σε συνεργασία με φιλανθρωπικά σωματεία, οργανώσεις και ιερούς ναούς, στα οποία θα διατεθούν τα έσοδα από τις δράσεις μας.

Για τον σκοπό αυτό σχεδιάστηκε ένα πολυποίκιλο πρόγραμμα δραστηριοτήτων που διαμορφώνεται μέσα από τους εξής βασικούς άξονες:

Μια μεγάλη διαδικτυακή Εορταγορά

Υπό τον συντονισμό και τη φροντίδα των Προτύπων Εκπαιδευτηρίων Θεσσαλονίκης συγκεντρώνεται ένας μεγάλος αριθμός eshops, τα οποία προαιρετικά θα προσφέρουν εκπτώσεις στους κατόχους του κουπονιού του Σχολείου, ενώ παράλληλα ένα ποσοστό των αγορών που θα γίνονται με το κουπόνι αυτό θα διατίθεται στους λογαριασμούς των Φιλανθρωπικών Σωματείων με τα οποία θα υπάρξει συναργασία γι’ αυτό τον σκοπό (Στοργή και Μ.Α.Ζ.Ι. – Με αλληλεγγύη Ζούμε Ισότιμα). Η έναρξη της συγκεκριμένης δράσης έγινε ήδη την Τρίτη 8 Δεκεμβρίου (για να λειτουργήσει ως προάγγελος της συνολικής διοργάνωσης) και θα διαρκέσει έως τις 7 Ιανουαρίου. Ο κατάλογος των ηλεκτρονικών καταστημάτων θα διευρύνεται διαρκώς σε όλη τη διάρκεια της διοργάνωσης.

Ψηφιακά Εργαστήρια Δημιουργικής Απασχόλησης

Σκοπός μας είναι να διευρυνθούν οι ορίζοντες των παιδιών. Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται εργαστήρια γιόγκα για παιδιά και γονείς, ακροβατικών εδάφους, τεχνητής νοημοσύνης, πληροφορικής, εικαστικής έκφρασης, εκπαίδευσης σκύλων, μαγειρικής, χριστουγεννιάτικων στολιδιών, διαδραστικής παράστασης Stand Up Comedy για παιδιά κ.α. Τα έσοδα της συγκεκριμένης δράσης θα διατεθούν επίσης στους λογαριασμούς της Στοργής και του Μ.Α.Ζ.Ι.

Μεγάλη διαδικτυακή γιορτή

Η διοργάνωση θα κορυφωθεί με μια μεγάλη ψηφιακή εκδήλωση που θα περιλαμβάνει συναυλία των Κώστα Λειβαδά και Ανδριάνας Μπάμπαλη, ευχές των παιδιών, αλλά και ανθρώπων της τέχνης και του πολιτισμού και πολλές άλλες εκπλήξεις, τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν στον λογαριασμό της Αντηρίδας (Συλλόγου Φίλων Νοσοκομείου Παπαγεωργίου) υπέρ του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου της Θεσσαλονίκης για τις ανάγκες του σε εξοπλισμό και υλικό για τους ασθενείς με covid-19.

Ενεργοποίηση συστήματος δωρεών μέσω SMS με το οποίο όλοι θα έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν, έστω και τη μικρή συνδρομή τους, για τον φιλανθρωπικό σκοπό της διοργάνωσής μας.

Πολλές άλλες εκπλήξεις που θα ανακοινώσουν σταδιακά…

Το 25ο διαδικτυακό Χριστουγεννιάτικο Bazaar των Προτύπων Εκπαιδευτηρίων Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθεί μέσα από το νέο site του Σχολείου protypa.gr, όπου ο ενδιαφερόμενος θα μπορεί να βρει πλήρη ενημέρωση για το σύνολο των εκδηλώσεών.