“Πέρασε” ο προϋπολογισμός για την Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014 – 650.000 ευρώ για όλες τις δράσεις

|
THESTIVAL TEAM

Εγκρίθηκε ο ύψους 650.000 ευρώ προϋπολογισμός για την “Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014” από το δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης. “Μέσα από το…

πρόγραμμά της, η «Θεσσαλονίκη – Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014» θα έχει την ευκαιρία, να παρουσιάσει τη συμμετοχή και τη συμβολή της νεολαίας στην πολιτιστική, κοινωνική, πολιτική και οικονομική δραστηριότητα και ανάπτυξη της πόλης” ανέφερε η πρόεδρος της Κ.Ε.ΔΗ.Θ. Μαρία Πασχαλίδου.

Ειδικότερα, κατά το 2013, αφού κατοχυρωθεί ο γενικός και ειδικός λογότυπος του Ευρωπαϊκού Φόρουμ Νεολαίας και της «Θεσσαλονίκης 2014» για την ελεύθερη χρήση τους από την Κ.Ε.ΔΗ.Θ, φορέα υλοποίησης του Έτους, θα πραγματοποιηθούν δράσεις που προβλέπονται και απορρέουν από το Πρωτόκολλο Συνεργασίας της 11ης Ιουλίου 2012, μεταξύ του Ευρωπαϊκού Φόρουμ Νεολαίας και του Δήμου Θεσσαλονίκης για το διάστημα της προετοιμασίας και κατά τη διάρκεια του έτους 2014.

Συγκεκριμένα προβλέπονται:

Η Συνέλευση Μελών του  Ευρωπαϊκού Φόρουμ Νεολαίας με τη συμμετοχή 260 εκπροσώπων από οργανώσεις νέων της Ευρώπης. Επίσημη τελετή επιλογής  και ανακοίνωσης της Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας 2016, η οποία θα φιλοξενηθεί στη Θεσσαλονίκη το  Νοέμβριο του 2013.

Συντονιστικές συναντήσεις εκπροσώπων στην έδρα του Ευρωπαϊκού Φόρουμ Νεολαίας ( Βρυξέλλες ) και στη Θεσσαλονίκη τουλάχιστον ανά εξάμηνο.

Πραγματοποίηση νεανικών δράσεων  και προβολή τους σε  τοπικό, εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο. Οι δράσεις προτείνονται και έχουν ως στόχο να αναδείξουν τη δυναμική της νέας γενιάς, να δώσουν ευκαιρίες για δημιουργική έκφραση και προώθηση καινοτόμων ιδεών των νέων της πόλης, να δώσουν τη δυνατότητα παρακολούθησης συμμετοχικών δημιουργικών εργαστηρίων, βιωματικών σεμιναρίων, ημερίδων που  θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη των προσωπικών τους δεξιοτήτων, στη γνωριμία με τις αρχές της μη τυπικής μάθησης, στην προώθηση του εθελοντισμού, της συνεργασίας και της αλληλεγγύης μεταξύ των νέων.

Διοργάνωση, της επίσημης τελετής και παράδοσης του τίτλου στην Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσας Νεολαίας 2015.

Πραγματοποίηση των προπαρασκευαστικών ενεργειών και δράσεων καθ’ όλη τη διάρκεια του 2013.

Το προτεινόμενο πρόγραμμα δράσεων ξεκινά το 2013 και κορυφώνεται το 2014  με θεματικό άξονα το Χρόνο και τις εξής 11 επί μέρους θεματικές ενότητες:

Τέχνες και πολιτισμός

Καινοτομία – νεανική επιχειρηματικότητα

Πολυπολιτισμικότητα – Κοινωνική ένταξη

Αστικό τοπίο

Κοινωνία των πολιτών – Ακτιβισμός

Αθλητισμός – Υγεία

Πράσινη ανάπτυξη – Περιβάλλον

Εξωστρέφεια-Νεανικός Τουρισμός

Οι γενιές επικοινωνούν και δρουν– δράσεις για το παιδί

Εθελοντισμός – Μη τυπική μάθηση

Συμμετοχή των νέων στα κοινά

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.