Λιχουδιές, όμορφα αντικείμενα και Χριστουγεννιάτικες μελωδίες στο παζάρι της ΧΑΝΘ (ΦΩΤΟ)

14/12/2019 09:48
|
ΜΑΓΔΑ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ

Χριστουγεννιάτικες μελωδίες, λιχουδιές, αντικείμενα από ανακυκλώσιμα υλικά, ρούχα και πολλά ακόμη θα συναντήσετε στο Χριστουγεννιάτικο φιλανθρωπικό Bazaar το οποίο άνοιξε χθες τις πύλες του και συνεχίζεται και σήμερα μέχρι τις 4 το απόγευμα.

Το Bazaar, που διοργανώνουν για μια ακόμα χρονιά η Χ.Α.Ν.Θ. και ειδικότερα οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα της Σχολής Στελεχών πραγματοποιείται στον προαύλιο χώρο του κεντρικού της κτιρίου καθώς και εντός αυτού. Άνθρωποι κάθε ηλικίας επισκέπτονται από το πρωί το κτίριο για τις αγορές τους.

Στον ειδικά διαμορφωμένο προαύλιο χώρο, υπάρχουν φαγητά της ώρας, αναψυκτικά και ποτά.

Μέσα στο κεντρικό κτίριο, θα βρείτε πάγκους πώλησης μικροαντικειμένων από ανακυκλώσιμα υλικά – εκστρατεία #zeroplastic, πάγκους ειδών second hand – εκστρατεία #zerowaste, πολλές λιχουδιές (αλμυρά και γλυκά) τα οποία κατασκευάστηκαν με αγάπη και μεράκι από τα νεαρά μας στελέχη, καφέ και πολλά άλλα!

Διεξάγονται καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης δραστηριότητες για να ψυχαγωγηθούν μικροί και μεγάλοι, καθώς και βιωματικές δραστηριότητες με σκοπό την ενημέρωση των επισκεπτών για το κοινωνικό πρόσημο του Χριστουγεννιάτικου Bazaar και τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης!

Όλα τα έσοδα θα διατεθούν για τους σκοπούς και το έργο της Χ.Α.Ν.Θ., των προγραμμάτων κοινωνικής προσφοράς και το πρόγραμμα υποτροφιών της, το οποίο τα τελευταία 9 χρόνια πρόσφερε 700 υποτροφίες – συνολικής αξίας 209.009€, σε παιδιά από ευπαθείς ομάδες πληθυσμού για δωρεάν συμμετοχή στα προγράμματά της.

Η είσοδος ελεύθερη για το κοινό!

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Πρόγραμμα υποτροφιών ΧΑΝΘ

Τα τελευταία 9 χρόνια η Χ.Α.Ν.Θ. πρόσφερε 700 υποτροφίες – συνολικής αξίας 209.009 € – σε παιδιά από ευπαθείς ομάδες πληθυσμού για δωρεάν συμμετοχή στα προγράμματά της. Τα παιδιά προέρχονται από μονογονεϊκές οικογένειες με χαμηλό εισόδημα και ανεργία, ευπαθείς οικονομικά οικογένειες από τις τοπικές κοινωνίες όπου αναπτύσσει δράση, οικογένειες προσφύγων καθώς και παιδιά από κοινωνικούς φορείς όπως :

ΠΑΙΔΙΚΑ ΧΩΡΙΑ SOS, ΑΣΥΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΟΥ, AΡΣΙΣ, ΜΕΛΙΣΣΑ, ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΒΕΡΟΙΑΣ, ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΧΩΡΙΟ ΦΙΛΥΡΟΥ, ΜΟΝΑΔΑ ΕΦΗΒΩΝ ΑΧΕΠΑ, ΑΓΙΟΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ, ΑΣΥΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ, ΦΙΛΟΞΕΝΕΙΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΑΙΤΟΥΝΤΩΝ ΑΣΥΛΟ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΝΗΛΙΚΩΝ «ΦΑΡΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ», ΝΑΟΜΙ «ΟΙΚΟΜΕΝΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ».

Δείτε τις φωτογραφίες του Thestival: 

xan3.jpg

xan1.jpg

xan2.jpg

xan4.jpg

xan5.jpg

xan6.jpg