“Άρωμα” Χριστουγέννων στον δήμο Νεάπολης – Συκεών

02/12/2019 14:35
|
ΜΑΓΔΑ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ

Ξεκινά σήμερα, Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου, από το Πάρκο Ελπίδος στις Συκιές η φωταγώγηση των Χριστουγεννιάτικων δέντρων του δήμου Νεάπολης – Συκεών.

«Σε αυτή την εορταστική περίοδο, συμμετέχουμε όλοι μαζί, με ευλάβεια και νιώθουμε τη Χριστουγεννιάτικη παράδοσή μας. Μαζί με τα παιδιά μας στολίζουμε το χριστουγεννιάτικο δέντρο, στέλνουμε γράμμα στον Άη Βασίλη, με την προσδοκία για ένα δικαιότερο και ειρηνικό μέλλον», επισημαίνει στο μήνυμά του ο δήμαρχος Νεάπολης- Συκεών Σίμος Δανιηλίδης.

Από σήμερα, Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2019, στις 6 το απόγευμα, ο κύκλος των εορταστικών εκδηλώσεων του δήμου ανοίγει και επίσημα με την φωταγώγηση του πρώτου χριστουγεννιάτικου δέντρου από το δήμαρχο Σίμο Δανιηλίδη στο πάρκο της οδού Ελπίδος, στην Πολιτιστική Γειτονιά στη Δ.Ε. Συκεών. Τη σημερινή εκδήλωση θα λαμπρύνουν με την παρουσία τους η Φιλαρμονική του Δημοτικού Ωδείου Νεάπολης – Συκεών, τμήματα μοντέρνου χορού και μπαλέτου από τη Σχολή Χορού του δήμου Νεάπολης – Συκεών, το Χορευτικό Συγκρότημα του δήμου, το 4ο Σύστημα Προσκόπων Συκεών, τα ΚΔΑΠ – ΜΕΑ Συκεών, ο Ποντιακός Πολιτιστικός Σύλλογος Καλλιθέας Συκεών και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Συκεών «ΤΑ ΚΑΣΤΡΑ». Παράλληλα με το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου, οι μικροί δημότες θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά τον Άη Βασίλη και να του παραδώσουν τα γράμματά τους στο σπιτάκι του, στην Πολιτιστική Γειτονιά.

Παράλληλα, σήμερα ξεκινούν και οι χριστουγεννιάτικες δράσεις στις Δημοτικές Βιβλιοθήκες του δήμου Νεάπολης -Συκεών, που θα γεμίσουν από παιδικά χαμόγελα. Στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νεάπολης θα πραγματοποιηθεί στις 7 μ.μ. η παράσταση Καραγκιόζη «Τα Χριστούγεννα του Καραγκιόζη» από το σκιοθέατρο του Αγάπιου Αγαπίου (για παιδιά 5-12 ετών), ενώ στις 6 μ.μ., στο Πολιτιστικό Κέντρο Πεύκων, η αρχή των χριστουγεννιάτικων δράσεων γίνεται με αφήγηση του παιδικού διηγήματος «Φρικαντέλα: η μάγισσα που μισούσε τα κάλαντα» του Ευγένιου Τριβιζά, από τη λέσχη ανάγνωσης και την εκπαιδευτικό Μαρία Ψαρρά (για παιδιά 5-7 ετών). (Για τις εκδηλώσεις στις βιβλιοθήκες είναι απαραίτητη η προεγγραφή στα τηλέφωνα 2310 217376 (Συκιές), 2310 635060 (Νεάπολη) και 2310 676356 (Πεύκα).

Οι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις θα διαρκέσουν μέχρι και την Κυριακή 22  Δεκεμβρίου 2019 και θα προσφέρουν μια πολύχρωμη πληθώρα επιλογών για όλα τα γούστα και για κάθε ηλικία, δίνοντας συγχρόνως τη δυνατότητα σε καλλιτεχνικές δυνάμεις του δήμου και σε σημαντικούς φιλοξενούμενους να παρουσιάσουν στους δημότες και στους επισκέπτες του δήμου το έργο τους.