Ο Şahin Alpay στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού

|
THESTIVAL TEAM

Η Πολιτιστική Εταιρεία Επιχειρηματιών Βορείου Ελλάδος, σε συνεργασία με το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού, προσκαλούν το κοινό σε ανοιχτή συζήτηση…

με ομιλητή τον Dr. Sahin Alpay και θέμα “Turkish politics and economy under the government of Justice and Development Party”.

Ο Şahin Alpay σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο της Άγκυρας (1967) και στο Πανεπιστήμιο της Στοκχόλμης (1981). Από το 1982 μέχρι το 2001 εργάστηκε ως επιμελητής και αρθρογράφος σε μεγάλες εφημερίδες του ημερήσιου τουρκικού τύπου. Διετέλεσε διευθυντής στο Τουρκικό Ίδρυμα Οικονομικών και Κοινωνικών Μελετών (1992) και σύμβουλος του Deniz Baykal, αρχηγού του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (1993). Το 1998, ο Şahin Alpay ήταν επισκέπτης καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Princeton, ενώ από το 2001 διδάσκει στο Πανεπιστήμιο Bahcesehir της Κωνσταντινούπολης. Συγχρόνως, αρθρογραφεί στην ‘Zaman’ και ‘Today’s Zaman’, τις εφημερίδες με τη μεγαλύτερη κυκλοφορία στην Τουρκία.

Τη συζήτηση θα συντονίσει ο Δημήτρης Καιρίδης, Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος Βαλκανικών Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και Διευθυντής του Δικτύου Ναυαρίνο.

H ομιλία θα γίνει στα αγγλικά – είσοδος ελεύθερη.

Ιnfo:

Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012 και ώρα 7.30 μ.μ.στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού – Αμφιθέατρο ‘Στέφανος Δραγούμης’ ,Λεωφόρος Στρατού 2

Τ:2310-260322 

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.