Απαγωγή Λεμπιδάκη: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τις ποινές των 12 κατηγορουμένων

04/12/2020 09:15
|
THESTIVAL TEAM

Σήμερα αναμένεται να ανακοινωθεί από τον Πρόεδρο του Πενταμελούς Εφετείου Ανατολικής Κρήτης, η απόφαση για τις ποινές των κατηγορουμένων που ενεπλάκησαν στην απαγωγή του επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη. Η εισαγγελέας έχει προτείνει την αθώωση των δύο –43 και 41 ετών- από τους 12 συνολικά κατηγορούμενους, που αν και είχαν καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό ένοχοι και τους είχε επιβληθεί ποινή κάθειρξης 11 ετών, δεν φυλακίστηκαν, αφού οι εφέσεις τους είχαν αναστέλλουσα δύναμη.

Η Εισαγγελέας έχει επίσης ζητήσει την απαλλαγή λόγω αμφιβολιών, για τρεις ακόμα κατηγορούμενους: Τον 47χρονο ιδιοκτήτη μπαρ στον οποίο πρωτόδικα είχε επιβληθεί ποινή κάθειρξης 25 ετών, ένας 25χρονο στον οποίο είχε επιβληθεί αντίστοιχη ποινή και σε ένα άνδρα 48 ετών -μόνιμο κάτοικο Αθηνών- -ο οποίος είχε καταδικαστεί 26 χρόνια. Να υπενθυμίσουμε ότι σε πρώτο βαθμό, όλοι οι κατηγορούμενοι είχαν κριθεί ένοχοι χωρίς να τους αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό, επιβάλλοντας ποινές από 11 – 26 έτη.

Εξάλλου, η εισαγγελέας είχε προτείνει προ ημερών να απαλλαγούν λόγω αμφιβολιών τρεις από τους κατηγορούμενους από την πράξη της αρπαγής του επιχειρηματία. Πρόκειται για τον 47χρονο ιδιοκτήτη μπαρ από το Ρέθυμνο που έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη 25 ετών και 4 μηνών, τον 25χρονο που καταδικάστηκε σε κάθειρξη 25 ετών και τον 48χρονο που διέμενε μόνιμα στην Αθήνα (έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη 26 ετών και 4 μηνών). Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης δεν είχε αναγνωρίσει ελαφρυντικό σε κανέναν από τους καταδικασθέντες. Ωστόσο, για δύο από αυτούς αποφασίστηκε η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη. Πρόκειται για τους δύο καταδικασθέντες σε κάθειρξη 11 ετών.

Πηγή: ΕΡΤ