Πάσσαρης: Θέλω να έρθω στην Ελλάδα – Είναι ηθικό να καταδικαστώ

02/12/2019 18:05
|
THESTIVAL TEAM

Ξεκίνησε στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο η δίκη του διαβόητου κακοποιού Κώστα Πάσσαρη για επτά απόπειρες ανθρωποκτονίας και ληστείες.

«Θέλω να έρθω στην Ελλάδα» διαμύνησε εκ νέου ο κακοποιός.

Το αίτημά του να έρθει στη χώρα μας και να λογοδοτήσει για τις πράξεις του σε Έλληνες δικαστές, επανέλαβε, μέσω του συνηγόρου του, στη δίκη του ο Πάσσαρης, ο οποίος κρατείται σε φυλακές της Ρουμανίας.

Ο 45χρονος δικάζεται σε δεύτερο βαθμό για επτά απόπειρες ανθρωποκτονιών και ληστείες.

Αστυνομικοί είχαν, μάλιστα, δεχθεί τα πυρά του κατά τη περιβόητη συμπλοκή τους με τον Πάσσαρη και δυο συνεργούς του στη πλατεία Βάθης, τον Φεβρουάριο του 2000. Στο δικαστήριο κατέθεσαν και περιέγραψαν όλα όσα βίωσαν.

Με την έναρξη της δίκης ο δικηγόρος του Πάσσαρη, Ανδρέας Ταγαράκης, ζήτησε την αναβολή της, αναφέροντας πως το ελληνικό υπουργείο Δικαιοσύνης δεν έχει παραλάβει ακόμη το έγγραφο των αρχών της Ρουμανίας, από το οποίο προκύπτει ότι το Βουκουρέστι συναινεί στο αίτημα του εντολέα του να έρθει στην Ελλάδα και να εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής του σε φυλακές της χώρας μας.

Το αίτημα αυτό απορρίφθηκε από το δικαστήριο και η διαδιακασία προχώρησε με τον συνήγορο του Πάσσαρη να επισημαίνει σε δικαστές και ενόρκους πως ο εντολεάς του συνομολογεί όσα έχει διαπράξει και ζητεί συγγνώμη για αυτά που έχει διαπράξει.

Υπάρχουν, όμως, σύμφωνα με τον κ. Ταγαράκη και πράξεις τις οποίες ο εντολέας του αρνείται.

Πάσσαρης: Είναι ηθικό να καταδικαστώ

«Αυτό που λέει ο Πάσσαρης είναι: “καταδικάστε με για αυτά που έκανα. Είναι ηθικό να καταδικαστώ. Οχι όμως για αυτά που δεν έκανα”», είπε ο συνήγορος.

Στη συνέχεια στο βήμα του μάρτυρα κλήθηκαν οι αστυνομικοί που είχαν δεχθεί πυρά κατά τη περιβόητη συμπλοκή στη πλατεία Βάθης.

Αστυνομικός: Από τις σφαίρες στον ώμο αναγκάστηκα να κάνω έξι χειρουργεία

Στην κατάθεσή του ο πρώτος αστυνομικός είπε μεταξύ άλλων: «Θέλαμε να κάνουμε έλεγχο σε μία bmw που κινείτο ύποπτα. Καλέσαμε ενισχύσεις. Οταν πλησιάσαμε το αυτοκίνητο ο οδηγός (Πάσσαρης) μου είπε “μη φωνάζεις, δεν είμαι εγκληματίας” και αμέσως άνοιξε την πόρτα κι έριχνε με το όπλο εναντίον μας….Ανταλλάξαμε πυροβολισμούς. Οι σφαίρες με βρήκαν στον ώμο. Από το χτύπημα, έχω κάνει έξι χειρουργεία και το χέρι μου είναι σε παράλυση».

Ο έτερος μάρτυρας αστυνομικός που επίσης είχε τραυματιστεί κατά τη συμπλοκή στη πλατεία Βάθης είπε στο δικαστήριο: «Κάναμε σήμα να σταματήσουν για έλεγχο. Ο Πάσσαρης μας έλεγε “σας παρακαλούμε, είμαστε καλά παιδιά, δεν έχουμε κάνει τίποτα”. Την ώρα που έλεγε αυτά, ακούω τον συνάδελφό μου να φωνάζει “όπλο”. Είχε δει τον συνοδηγό του Πάσσαρη να βγάζει όπλο. Σε ελάχιστα δευτερόλεπτα έπεσαν 130 σφαίρες».

Το δικαστήριο διέκοψε τη συνεδρίασή του για τις 11 Δεκεμβρίου.

Πηγή: protothema.gr