Τουρκικό ΥΠΕΞ: Το Αζερμπαϊτζάν αναγκάστηκε να δράσει στο Ναγκόρνο Καραμπάχ γιατί δεν αμβλύνθηκαν οι ανησυχίες του

|
THESTIVAL TEAM

Το Αζερμπαϊτζάν αναγκάστηκε να λάβει μέτρα στο κυρίαρχο έδαφός του στο Ναγκόρνο Καραμπάχ αφού οι ανησυχίες του Μπακού δεν αμβλύνθηκαν μετά τον πόλεμο με την Αρμενία το 2020 στην περιοχή, ανέφερε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

«Ως αποτέλεσμα των δίκαιων και νόμιμων ανησυχιών του για την κατάσταση, καθώς το Μπακού εξέφραζε επανειλημμένα ότι οι ανησυχίες του δεν μετριάστηκαν σχεδόν τρία χρόνια μετά το τέλος του Δεύτερου Πολέμου του Καραμπάχ, το Αζερμπαϊτζάν αναγκάστηκε να λάβει μέτρα που κρίνει απαραίτητα στο κυρίαρχο έδαφός του», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο.

«Πιστεύουμε ότι η συνέχιση των συνομιλιών μεταξύ του Αζερμπαϊτζάν και της Αρμενίας, που διεξάγονται σχολαστικά μέχρι σήμερα, με στόχο να φέρουν αποτελέσματα είναι ο μόνος τρόπος για την επίτευξη ειρήνης, ασφάλειας, ευημερίας και διαρκούς σταθερότητας στην περιοχή», συμπλήρωσε η Άγκυρα, σύμμαχος του Μπακού.

Το τουρκικό ΥΠΕΞ ανέφερε επίσης ότι οι υπουργοί Εξωτερικών της Τουρκίας και του Αζερμπαϊτζάν συζήτησαν τις εξελίξεις στην περιοχή στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.