Ο Ουκρανός πρωθυπουργός, που πήγε στα σύνορα με την Πολωνία, εξέφρασε τη λύπη του για την απουσία Πολωνών αξιωματούχων

|
THESTIVAL TEAM

Ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας Ντένις Σμιχάλ μετέβη σήμερα στα σύνορα με την Πολωνία και εξέφρασε από εκεί τη λύπη του για την απουσία Πολωνών αξιωματούχων σε αυτή τη συνάντηση την οποία είχε προτείνει το Κίεβο, επιχειρώντας να διευθετήσει την κρίση που συνδέεται με τις κινητοποιήσεις των Πολωνών αγροτών.

“Δυστυχώς, αυτή η συνάντηση με τους Πολωνούς αξιωματούχους δεν έλαβε χώρα σήμερα”, δήλωσε σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, ο Σμιχάλ στο Telegram, δημοσιεύοντας μια φωτογραφία που έβγαλε σε ένα μεθοριακό πέρασμα και στην οποία διακρίνεται ο ίδιος μαζί με άλλους αξιωματούχους της κυβέρνησής του, μεταξύ αυτών τον υπουργό Γεωργίας.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι ζήτησε από τον Πολωνό πρωθυπουργό Ντόναλντ Τουσκ, τον πρόεδρο της Πολωνίας Αντρέι Ντούντα και από αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης να μεταβούν στα σύνορα Ουκρανίας-Πολωνίας για να συζητήσουν σχετικά με τις κινητοποιήσεις των Πολωνών αγροτών, ωστόσο το αίτημα αυτό απορρίφθηκε.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.