Ναβάλνι: Τον μετέφεραν από τις φυλακές προς άγνωστη κατεύθυνση

|
THESTIVAL TEAM

Ο Αλεξέι Ναβάλνι μεταφέρθηκε από τις φυλακές “Ματρόσκαγια Τισινά” της Μόσχας, όπως ανακοίνωσε στο Twitter ο δικηγόρος του Βαντίμ Κόμπζεφ, χωρίς να αναφερθεί σε λεπτομέρειες.

“Φυσικά δεν γνωρίζουμε (που τον πηγαίνουν). Θα μπορούσαν να το κάνουν. Έχουμε ήδη μιλήσει γι’ αυτό, ότι στη Μόσχα εφαρμόζεται πλέον η ακόλουθη πρακτική: στέλνουν τον κόσμο να εκτίσει την ποινή του, χωρίς να περιμένουν να τεθεί σε ισχύ η απόφαση, χωρίς να περιμένουν καν την υποβολή της έφεσης”, δήλωσε ο Κόμπζεφ στην εφημερίδα Novaya Gazeta.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η συνήγορος υπεράσπισής του, Όλγκα Μιχαήλοβα, δήλωσε ότι δεν ενημερώθηκε σε πιο σωφρονιστικό ίδρυμα μεταφέρεται ο Ναβάλνι. “Μας ειδοποιήσαν ότι ο Ναβάλνι αναχώρησε από το κέντρο κράτησης, αλλά δεν μας είπαν προς ποια κατεύθυνση, Περιμένουμε, ότι μόλις φθάσει , θα ενημερώσουν τους συγγενείς του”, δήλωσε στο πρακτορείο TASS η Μιχαήλοβα, δηλώνοντας ότι η τόσο βιαστική μεταφορά του από την απομόνωση παραβιάζει την υπάρχουσα πρακτική.