Ερντογάν: Δεν θα επιτρέψουμε να μας εγκλωβίσουν στις ακτές μας

10/08/2020 17:45
|
THESTIVAL TEAM

Ο τούρκος πρόεδρος σε δηλώσεις του κατόπιν υπουργικού συμβουλίου υποστήριξε για άλλη μία φορά πως “η Ελλάδα υπέγραψε παράνομα συμφωνία με την Αίγυπτο άρα δεν άκουσε το κάλεσμά μας”.

«Δεν έχουμε βλέψεις στα εδάφη και τα δικαιώματα κανενός. Στην μεσόγειο όλες οι χώρες να βρούμε μια φόρμουλα που θα προστατεύει τα δικαιώματα όλων» ήταν ένα κάλεσμα που έκανε ο Ερντογάν μπροστά στις κάμερες προσθέτοντας «όμως δεν θα επιτρέψουμε να μας εγκλωβίσουν στις ακτές μας, όσοι δεν μας ακούν αμαυρώνουν το μέλλον της χώρας τους» δήλωσε χαρακτηριστικά. 

Παράλληλα αυτό που αποκάλυψε ο Ερντογάν είναι ότι το Ορουτς Ρεις ξεκίνησε χτες το βράδυ στις 8 από την Αττάλεια και έφτασε στο σημείο όπου ξεκίνησε τις έρευνές του, τουλάχιστον όπως ο ίδιος δήλωσε, στις 8 το πρωί.  

Αξίζει να σημειωθεί ότι ήταν σύντομος σε σχέση με αυτό που περίμεναν όλοι οι δημοσιογράφοι για του Ορούτς Ρεις και την Navtex 

Νωρίτερα ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας Χαμί Ακσόι απάντησε στο ελληνικό υπουργείο εξωτερικών δηλώνοντας πως «Θα απογοητευτούν πικρά όσοι νομίζουν ότι είναι μόνοι ιδιοκτήτες στη Μεσόγειο, βρισκόταν υπό τουρκική κυριαρχία εδώ και αιώνες».

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας Χαμί Ακσόι «χειρονομία καλής θέλησης, την οποία κάναμε κατόπιν αιτήματος της Γερμανίας και της ΕΕ για να δοθεί η ευκαιρία στη διπλωματία και να αναζωογονηθούν τα κανάλια διαλόγου, δεν έλαβε καμία ανταπόκριση».