Κορωνοϊός: Συναγερμός στη Βιέννη – “Σφράγισαν” γυμνάσιο – Φόβοι ότι μολύνθηκε καθηγήτρια που ταξίδεψε από Ιταλία

|
THESTIVAL TEAM

Συναγερμός για ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού σε γυμνάσιο σήμανε στη Βιέννη, με την αστυνομία να αποκλείει τη γύρω περιοχή για να αποτρέψει πιθανή εξάπλωση.

Όπως μεταδίδουν αυστριακά ΜΜΕ εκφράζονται φόβοι ότι μια καθηγήτρια, που εμφανίζει ύποπτα συμπτώματα, κόλλησε πιθανώς τον κορωνοϊό στη διάρκεια πρόσφατου ταξιδιού της στη Βόρεια Ιταλία. Αστυνομικοί έσπευσαν αμέσως στο Gymnasium Albertgasse και απαγορεύουν προληπτικά την έξοδο σε οποιονδήποτε από το κτίριο, εν αναμονή εντολών από το αρμόδιο υπουργείο. Οι γονείς δεν επιτρέπεται προς το παρόν να παραλάβουν τα παιδιά τους καθώς όλοι οι ευρισκόμενοι στο κτίριο θα υποβληθούν σε εξετάσεις για τον κορωνοϊό.

Στο μεταξύ δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί αν είχε όντως προσβληθεί από τον κορωνοϊό η 56χρονη Ιταλίδα τουρίστρια από το Ούντινε, που πέθανε στη διάρκεια της νύχτας στο Μπαντ Κλάινκιρχαϊμ της περιφέρειας Καρίνθια στη νότια Αυστρία. Ωστόσο, οι Αρχές απέκλεισαν την εγκατάσταση όπου διέμενε η 56χρονη και μέχρι να ολοκληρωθούν οι εξετάσεις οι ένοικοι παραμένουν εγκλωβισμένοι.

Την ίδια ώρα το ζευγάρι των 24χρονων Ιταλών που βγήκαν θετικοί στον κορωνοϊό στο Τιρόλο παραμένουν νοσηλευόμενοι σε κλινική του Ίνσμπρουκ, αλλά είναι σε καλή κατάσταση καθώς έχει πέσει ο πυρετός. Στα τέλη της εβδομάδας θα αποφασιστεί πότε θα πάρουν εξιτήριο.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.