Λιβύη: Έφυγε από την Μόσχα ο Χάφταρ χωρίς να υπογράψει- Άρχισαν ξανά οι εχθροπραξίες στην Τρίπολη

14/01/2020 06:40
|
THESTIVAL TEAM

Αποχώρησε από την Μόσχα ο στρατάρχης Χαλίφα Χάφταρ, χωρίς να υπογράψει την συμφωνία για κατάπαυση του πυρός στη Λιβύη, σύμφωνα με πηγές από την Λιβύη που επικαλείται το Sputnik.

Οι Χάφταρ και Σάρατζ ταξίδεψαν στη ρωσική πρωτεύουσα για συνομιλίες με τη μεσολάβηση των κυβερνήσεων της Ρωσίας και της Τουρκίας. Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ μίλησε χθες περί προόδου, συμπληρώνοντας όμως πως ο Χάφταρ ζήτησε περισσότερο χρόνο (ως το πρωί της Τρίτης) για να εξετάσει το προσχέδιο του κειμένου της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός. Ωστόσο αποχώρησε τα ξημερώματα, χωρίς να έχει υπογράψει την συμφωνία. «Ο στρατάρχης Χάφταρ έφυγε από τη Μόσχα. Δεν υπέγραψε τη συμφωνία», είπε η πηγή στο Sputnik, ενώ ιστοσελίδα προσκείμενη στον ΛΕΣ αναφέρει πως δεν πρόκειται να υπογράψει την συγκεκριμένη συμφωνία.

Λιβύη: Άρχισαν πάλι οι εχθροπραξίες στην Τρίπολη

Σύμφωνα με το Reuters, ο Χάφταρ έχει αποφασίσει να συνεχίσει τις επιχειρήσεις και να καταλάβει την Τρίπολη. Ήδη, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Αραμπίγια, οι εχθροπραξίες ξανάρχισαν τις πρώτες πρωινές ώρες, νότια της Τρίπολης. Ο ΛΕΣ ανακοίνωσε μάλιστα πως είναι «έτοιμος και αποφασισμένος» να επιτύχει τη «νίκη». Το δίκτυο αναφέρει πως ακούγονται πυροβολισμοί στην συνοικία Σαλάχ αλ Ντιν και στην Αϊν Ζάρα, νότια της Τρίπολης, χωρίς να υπάρχουν αναφορά για απώλειες ή τραυματισμούς.