Παροξυσμός στην Τουρκία για την εισβολή στη Συρία – Προσευχές και οθωμανικά εμβατήρια από μεγάφωνα

09/10/2019 17:40
|
THESTIVAL TEAM

Αν η επιχείρηση στην Συρία δεν ήταν πόλεμος, θα μπορούσε να είναι ένα καλοστημένο τουρκικό σήριαλ, όπως εκείνα για τον Μωάμεθ τον Πορθητή.

Tα τουρκικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν εκρήξεις, απογειώσεις αεροπλάνων από τις βάσεις κοντά στα σύνορα με τη Συρία και εικόνες του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Όσο για την μουσική υπόκρουση, θα ήταν σίγουρα τα στρατιωτικά εμβατήρια που παραπέμπουν στην οθωμανική αυτοκρατορία. Αυτά τα εμβατήρια ακούγονται από τα μεγάφωνα τα οποία είχαν στηθεί στην επαρχία, που βρίσκεται περίπου 6 χλμ από τη στρατηγικής σημασίας συριακή πόλη Τελ Αμπιάντ, μεταδίδοντας «πατριωτικές» μουσικές για να τονώσουν το φρόνημα κατοίκων και στρατευμάτων, σύμφωνα με εικόνες που μετέδωσε το ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο Haberturk.

Τα σχολεία έκλεισαν μέχρι την Δευτέρα στην τουρκική επαρχία Ακτσάκαλε στα σύνορα με τη Συρία, με την έναρξη της εισβολής τουρκικών ενόπλων δυνάμεων στη Συρία.

Οι τοπικές αρχές στο Ακτσάκαλε βρίσκονται σε επιφυλακή, μετέδωσε το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο TRT, σημειώνοντας πως οι κάτοικοι έχουν ειδοποιηθεί να προσέχουν για πιθανά πυρά από την άλλη πλευρά των συνόρων.

Τεμένη σε όλη την Τουρκία θα πραγματοποιήσουν πρωινές προσευχές αύριο Πέμπτη για το στρατό, μετέδωσε το TRT.

Το κρατικό δίκτυο χαρακτήρισε τη στρατιωτική επιχείρηση τη «μεγαλύτερη επίθεση στην ιστορία της (τουρκικής) Δημοκρατίας», τονίζοντας ότι αυτή εκτείνεται σε μια περιοχή «περίπου 400χλμ μήκους και 35 χλμ βάθους».

Είναι γνωστό και το επόμενο «επεισόδιο». Τουλάχιστον -όπως αναφέρει και Πακιστανός αναλυτής- σύμφωνα με το ότι έγινε στην προηγούμενη τουρκική επιχείρηση στο Αφρίν, μετά από 24 έως 48 ώρες βομβαρδισμών, θα ακολουθήσει η χερσαία επιχείρηση. Που -πάντα κατά τον αναλυτή- θα είναι πολύ πιο αποτελεσματική από την αεροπορία και το πυροβολικό στην «χωρίς βουνά βορειοανατολική Συρία».