ΗΠΑ: Μετά τον τυφώνα η μητέρα όλων των καταιγίδων

14/09/2018 06:15
|
THESTIVAL TEAM

Σε συναγερμό βρίσκονται οι ανατολικές ακτές των ΗΠΑ, καθώς ο τυφώνας Φλόρενς εξασθενεί μεν, αφήνει πίσω του όμως καταρρακτώδεις βροχές κάνοντας τους ειδικούς να ανεβάζουν τον κίνδυνο και να προειδοποιούν για καταιγίδες απειλητικές για τη ζωή των ανθρώπων.

Οι πιθανότητες να ενισχυθεί ο τυφώνας, σύμφωνα το αμερικανικό κέντρο παρακολούθησης κυκλώνων και τυφώνων (NHC), είναι μικρές. Ήδη έχει υποβαθμιστεί στην κατηγορία 1 της πεντάβαθμης κλίμακας Σαφίρ-Σίμσον και εντός του Σαββατοκύριακου αναμένεται να εξασθενίσει και άλλο. Αυτή τη στιγμή, ο Φλόρενς βρίσκεται περί τα 100 χλμ. νοτιοανατολικά της Βόρειας Καρολίνας και κινείται με ταχύτητες περίπου 150.000 χλμ. την ώρα.

Ο μεγαλύτερος ωστόσο κίνδυνος παραμένει εξαιτίας των καταιγίδων που αναμένεται να πλήξουν τόσο τη Βόρεια όσο και τη Νότια Καρολίνα. Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι το πιο επικίνδυνο είναι ο μεγάλος όγκος του νερού που πρόκειται να πέσει στις συγκεκριμένες περιοχές, ο οποίος με τη σειρά του θα προκαλέσει εκτεταμένες πλημμύρες.

Καθώς οι καιρικές συνθήκες χειροτερεύουν από ώρα σε ώρα, περισσότερα από 100.000 νοικοκυριά έχουν μείνει χωρίς ρεύμα, ενώ περισσότεροι από ένα εκατομμύριο άνθρωποι έχουν βρει καταφύγιο μακριά από τα σπίτια τους. Περισσότερα από 130 καταφύγια έχουν ανοίξει μόνο στη Βόρεια Καρολίνα.

naftemporiki.gr