Τα 7 μεγαλύτερα ψέματα που πίστεψαν στη Δύση για τον Κιμ Γιονγκ Ουν

|
THESTIVAL TEAM

Πριν από λίγες μέρες οι Αρχές της Νοτίου Κορέας επιβεβαίωσαν την φήμη που κυκλοφορούσε από χτες, ότι δηλαδή ο Κιμ Γιονγκ Ουν εκτέλεσε τους υπουργούς Παιδείας και Αγροτικής Ανάπτυξής της Βορείου Κορέας.

Πόσα από αυτά που μεταδίδονται στα ξένα ΜΜΕ, όμως, είναι αλήθεια; Κανείς δεν αναιρεί το γεγονός ότι ο Κιμ Γιονγκ Ουν είναι ένας στυγνός δικτάτορας, αλλά πολλά από όσα ακούγονται και διαρρέονται ανά τον κόσμο, δεν είναι αληθή.

Πάρτε παράδειγμα τα 7 παρακάτω γεγονότα, που καταγράφει το luben.tv:

1. Η εκτέλεση της τραγουδίστριας Hyon Song-Wol

Στις 29 Αυγούστου του 2013, media από όλο τον κόσμο ανέφεραν ότι ο Κιμ διέταξε την εκτέλεση της τραγουδίστριας και πρωην κοπέλας του Hyon Song-wol και μαζί της άλλων 11 καλλιτεχνών με την κατηγορία ότι συμμετείχαν σε πόρνο ταινίες. Το πρακτορείο ειδήσεων της Β.Κορέας αλλά και πολλά γιαπωνέζικα Μέσα είχαν διαψεύσει την είδηση. Τον Μάιο του 2014, η Hyon Song-wol εμφανίστηκε ζωντανότατη στη Βόρεια Κορέα σε ένα συνέδριο για την Τέχνη.

2. Η εκτέλεση του Υφυπουργού Αμύνης της Βορείου Κορέας

Η φήμη της εκτέλεσης του υφυπουργού αμύνης της Β.Κορέας με χρήση όλμου γιατί “έπινε ξίδια και κραιπάλιαζε” κατά την περίοδο του πένθους για τον θάνατο πάτερα του Κιμ, αποδείχτηκε από τους “εχθρούς” Αμερικάνους ότι ήταν άλλη μια παπάτζα κατά του μεγάλου ηγέτη. Το περιοδικό Foreing Policy μετά από ανάλυση των στοιχείων απεφάνθη ότι η εκτέλεση του υφυπουργού με όλμο ήταν απλά μια φήμη η οποία πιθανότατα ξεκίνησε από την Νότιο Κορέα και γιγαντώθηκε από τα παγκόσμια media που διψάνε για τέτοιες ειδήσεις.

3. H εκτέλεση του Jang Sung-Taek τον οποίο υποτίθεται ότι ο Κιμ τον τάισε σε λυσσασμένα σκυλιά

Το 2013, ¨έπαιξε¨ παντού η είδηση του θανάτου του αξιωματούχου της Β.Κορέας Jang Sung-taek, για τον οποίο ο Κιμ υποτίθεται διέταξε σαν άλλος Ramsey, να φαγωθεί από λυσσασμένα σκυλιά. Για άλλη μια φορά ένας “εχθρός του καθεστώτος”, ο Trevor Powell sowftware engeener από το Chicago, ανακάλυψε ότι το όλο θέμα ξεκίνησε από ένα σατιρικό ποστ ενός χιουμορίστα blogger από την Κίνα.

4. Η ανακάλυψη φωλιάς μονόκερων στη Βόρειο Κορέα

Το 2012 πολλά διεθνή media ανέφεραν περιπαικτικά ότι επιστήμονες στην Β.Κορέα ισχυρίστηκαν ότι ανακάλυψαν στοιχειά για την ύπαρξη των μυθικών μονόκερων. Η ανάλυση της αρχικής είδησης που είχε βγει από το πρακτορείο ειδήσεων της Β.Κ, έδειξε ότι η “φωλιά μονόκερων” που ανακάλυψαν στην Β.Κορέα είναι ποιητική έκφραση που χρησιμοποιείται στην χώρα για την ανακάλυψη αρχαιολογικών χώρων σχετιζόμενων με την αρχαία πρωτεύουσα του βασιλιά Dongmyeong of Goguryeo και ότι πότε δεν εννοούσαν οι Βορειοκορεάτες ότι ανακάλυψαν μονόκερους.

5. Η φήμη ότι η Πιονγιάνγκ διέδιδε πως ο Κιμ σκόραρε 5 τρύπες στο γκολφ από την πρώτη φορά που έπαιξε γκολφ

Η φήμη ότι ο Kim Jong Il κατάφερε να “σκοράρει” 5 τρύπες στο γκολφ, την πρώτη φορά που έπαιξε (πράγμα που από ότι διαβάσαμε είναι απίθανο να συμβεί), εξελίχτηκε σε παγκόσμια είδηση και στηρίχτηκε στο πλαίσιο της προπαγάνδας που λέει ότι στην Β.Κορέα το καθεστώς προσπαθεί να πείσει τον κόσμο ότι οι ηγέτες του έχουν υπεράνθρωπες δυνάμεις. Η πηγή της είδησης αποδείχτηκε ότι ήταν ένας Αυστραλός που υποτίθεται ότι άκουσε την φήμη για το σκορ του Kim Jong Il το 1994 σε ένα γήπεδο γκολφ της Πγιονγκγιάνγκ.

6. Το προπαγανδιστικό βίντεο της Βορείου Κορέας που έλεγε ότι οι Αμερικανοί τρώνε χιόνι

To 2013 επισης κυκλοφόρησε ένα μικρού μήκους βίντεο που είχε τίτλο “Πως ζουν οι Αμερικάνοι” . Στο βίντεο εμφανιζόταν εικόνες από την Αμερική, με την αφήγηση στο βίντεο να γίνεται με κακά αγγλικά και ο αφηγητής και με την παρουσίαση της Αμερικής σαν μια χώρα που οι πολίτες της αναγκάζονται για να τραφούν να τρώνε χιόνι για να επιβιώσουν. Το Wire και η Huffington Post ανακοίνωσαν ότι το βίντεο αποτελεί βορειοκορεάτικη προπαγάνδα. Τελικά αποδείχτηκε ότι ήταν ένα σατιρικό βίντεο από έναν Άγγλο ταξιδιωτικό συγγραφέα.

7. Η φήμη ότι ο Κιμ μοίρασε κόπιες του “Ο Αγών μου” σε στελέχη του Κόμματος

Τον Ιούνιο του 2013, ένας μπλόγκερ της Washington Post κυκλοφόρησε την είδηση οτι ο Κιμ μοίρασε κόπιες του “Ο αγών μου” του Αδόλφου Χίτλερ σε μέλη της κυβέρνησης του. Η φήμη ξεκίνησε από Β.Κορεατες που είχαν αποδράσει από την χώρα. Σύμφωνα με έγκυρους ακαδημαϊκούς πάντως, κατι τέτοιο δεν μπορεί να ισχύει καθότι όλα τα ιστορικό βιβλία της Β.Κ είναι επηρεασμένα από την σοβιετική ένωση καθώς επισης οι ΝΑΖΙ ήταν σύμμαχοι με τους μισητούς για τους Β.Κορεάτες, Ιάπωνες.