Η SKODA Motorsport πρωταθλήτρια στην WRC 2 Pro

31/10/2019 21:15
|
THESTIVAL TEAM

Η στρατηγική της συμμετοχής της SKODA Motorsport στο Ράλι Καταλονίας, τον Ισπανικό γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι που διεξάγεται σε μικτές συνθήκες, μία ημέρα σε χωμάτινες διαδρομές και δύο ημέρες σε ασφάλτινες, ήταν να μαζέψει το μάξιμουμ των βαθμών από τα πληρώματά της, ώστε να εξασφαλίσει τον τίτλο των Κατασκευαστών στην κατηγορία WRC 2 Pro. Οδηγώντας συνετά αλλά και γρήγορα τις άψογα προετοιμασμένες SKODA Fabia R5 evo, οι Kalle Rovanperä – Jonne Halttunen και Jan Kopecky – Jan Hlousek, πέτυχαν το στόχο τους 100%.

Έχοντας πετύχει τους δύο πρώτους χρόνους στο Shakedown, τα πληρώματα της SKODA Motorsport στο πρώτο, χωμάτινο σκέλος, απέφυγαν οποιαδήποτε υπερβολή και διατήρησαν τη δεύτερη (Rovanperä – Halttunen) και τρίτη (Kopecky – Hlousek) θέση αντίστοιχα και επέστρεψαν στην βάση του αγώνα, στο Σαλού, όπου δράση ανέλαβαν οι μηχανικοί για να αλλάξουν αναρτήσεις και διαφορικά αλλά και ρυθμίσεις, ενόψει των δύο επόμενων, ασφάλτινων ημερών.

Το Σάββατο, η επίθεση των Rovanperä και Kopecky ήταν ολοκληρωτική, σημειώνοντας πρώτους χρόνους και ειδικά ο πρωταθλητής WRC 2 Pro, Kalle Rovanperä, έφτασε να διεκδικεί την πρώτη θέση. Όμως, στην υπερειδική πριν την ολοκλήρωση της ημέρας, ο 18-χρονος Φινλανδός έκανε ένα τετ-α-κε, έσπασε την ζάντα του χάνοντας πολύτιμο χρόνο, για να βρεθεί στην τρίτη θέση πίσω από τους Ostberg και Kopecky.

Την τελευταία ημέρα του αγώνα, παρά την προσεκτική οδήγηση, οι Kopecky και Rovanperä σημείωσαν κορυφαίους χρόνους, με το νεαρό Φινλανδό να δίνει μία πινελιά της διάθεσής του, κάνοντας έναν επιπλέον γύρο στο roundabout της κατακλυσμένης από χιλιάδες θεατές φημισμένης Ειδικής Διαδρομής Riudecanyes!

Ο τερματισμός του αγώνα βρήκε τα δύο πληρώματα των εργοστασιακών SKODA Fabia R5 evo στις δύο θέσεις του βάθρου και τη SKODA Motorsport, πρωταθλήτρια στην WRC 2 Pro, όντας νταμπλούχος ομάδα για δεύτερη συνεχή χρονιά!

Επόμενος αγώνας, το Ράλι Αυστραλίας που θα διεξαχθεί από 14-17 Νοεμβρίου.

Πηγή: gonews.gr