Δήμαρχος Ιστιαίας: Πέντε μέρες εκλιπαρούμε για εναέρια μέσα – Περιμένουμε να ολοκληρωθεί το ολοκαύτωμά μας

Φωτογραφία: Intime
|
THESTIVAL TEAM

Για την δραματική κατάσταση που βιώνουν στην περιοχή μίλησε στο Open o Δήμαρχος Ιστιαίας, Γιάννης Γκόντζιας, και εξέφρασε την αγανάκτηση του, για την βοήθεια που δεν δέχθηκαν με τις πυρκαγιές.

Πιο συγκεκριμένα τόνισε: «Περιμένουμε να ολοκληρωθεί το ολοκαύτωμα μας. Είμαστε μόνοι μας! Πέντε μέρες περιμένουμε τα εναέρια μέσα. Με καλούν πρόεδροι από τις κοινότητες και μου λένε, με δύο ρίψεις θα σώσουμε τα χωριά μας από τις φωτιά».

Ενώ συνέχισε: «Το μόνο που ξέρει να κάνει η πυροσβεστική, είναι να στέλνει γελοία μηνύματα, να εκκενώσουμε τους οικισμούς.

Τα χωριά καίγονται. Οι μόνοι που τα σώζουν είναι οι κάτοικοι, με την δική τους αυτοθυσία. Πρέπει να σηκωθούν άμεσα τα εναέρια μέσα για να σωθεί ο τόπος μας. Είναι ντροπή για την πολιτεία αυτό που συμβαίνει.

Δεν έχει σβήσει ούτε ένα μέτωπο. Περιμένουμε να φτάσουν στην θάλασσα, για πούμε πάει και αυτό. Χθες πέταξαν μισή μέρα τα εναέρια μέσα και αμέσως μετριάσαμε την κατάσταση.

Δεν διατίθεται ούτε ένα πυροσβεστικό όχημα ανά χωριό. Η φωτιά πλησιάζει χωριά γύρω από την Ιστιαία. Το μέτωπο κινείται προς τα βόρεια και σαρώνει στο πέρασμα του τα πάντα».

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.