Σκουρτόπουλος: Ιδανικό φινάλε μια τέτοια νίκη

|
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗΣ

Ως ιδανικό φινάλε στα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ του 2022 χαρακτήρισε τη νίκη κόντρα στη Λετονία ο Θανάσης Σκουρτόπουλος.

Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός τόνισε πως έπαιξαν πολλά εκτός έδρας ματς και στα τελευταία αγωνίστηκαν παίκτες με μηδενική συμμετοχή στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, ενώ θεωρεί πες δούλεψαν σκληρά και αφιέρωσε τη νίκη στους Παρίση, Τσαγκρώνη, Μαργαρίτη.

Αναλυτικά: «Θέλω να ευχαριστήσω τους Λετονούς που εργάστηκαν για αυτή τη διοργάνωση και για τη φιλοξενία. Για μας, ήταν το ιδανικό φινάλε με νίκη επί μιας πολύ καλής ομάδας εκτός έδρας. Σε αυτά τα ‘παράθυρα’ παίξαμε μόνο ένα ματς στην Ελλάδα και πέντε εκτός έδρας, ενώ σε αυτά τα δύο τελευταία παιχνίδια είχαμε επτά παιδιά που έπαιξαν για πρώτη φορά με την Εθνική.

Είμαι πολύ χαρούμενος, γιατί δούλεψαν σκληρά και πήραμε μια σπουδαία νίκη, για την οποία αξίζουν συγχαρητήρια. Θα ήθελα να αφιερώσω τη νίκη στον Κώστα Παρίση, έναν θρυλικό γιατρό της Εθνικής, που ήταν στο τελευταίο του ταξίδι με την ομάδα, αλλά και τον Παναγιώτη Τσαγκρώνη, που ήταν μαζί μας και στα 18 παιχνίδια των ‘παραθύρων’.

Φυσικά και στον αρχηγό μας, τον Βαγγέλη Μαργαρίτη, που στα 35 του έπαιξε για πρώτη φορά στην Εθνική και ίσως σήμερα να ήταν το τελευταίο του παιχνίδι. Θα ήθελα να τους ευχαριστήσω όλους για τη βοήθειά τους».