Τα Facts & Figures του ΟΦΗ-ΠΑΟΚ

|
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗΣ

Ο ΟΦΗ υποδέχεται τον ΠΑΟΚ για την 6η αγωνιστική των πλέι οφ στις 21:30, με την ΠΑΕ ΠΑΟΚ να παρουσιάζει ενδιαφέροντα στατιστικά από την προϊστορία των αναμετρήσεων των δύο ομάδων.

Αναλυτικά τα όσα αναφέρει η ΠΑΕ ΠΑΟΚ:

Το paokfc.gr σας βάζει από νωρίς στο κλίμα της αναμέτρησης για την 6η αγωνιστική των Play Offs της Super League κόντρα στον ΟΦΗ στο Θεόδωρος Βαρδινογιάννης. Διαβάστε ενδιαφέρουσες πληροφορίες σχετικά με το background του αγώνα και την προϊστορία του Δικεφάλου κόντρα στους Κιτρινόμαυρους, λίγες ώρες πριν την σέντρα του αγώνα.

Αυτή είναι η πρώτη συμμετοχή του ΟΦΗ στην διαδικασία των Play Offs του πρωταθλήματος και στις πέντε αναμετρήσεις που έχει δώσει μετρά τέσσερις ήττες και μια ισοπαλία.

Στον πρώτο γύρο της διοργάνωσης ηττήθηκε από τον ΠΑΟΚ με 3-1 (58′ Τζόλης , 88′ Άκπομ , 90′ Ελ Καντουρί – 49′ Νέιρα). Αυτή ήταν η 5η νίκη του Δικεφάλου επί της ομάδας της Κρήτης για την σεζόν, αφού εκτός από τις δύο νίκες στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, είχε και δύο για το Κύπελλο Ελλάδας. Συνολικά ο ΠΑΟΚ έχει φτάσει σε ένα σκορ 15-2 στα φετινά παιχνίδια του με τον ΟΦΗ.

Από την ημέρα της επιστροφής της ομάδας της Κρήτης στην Super League, το 2018-19 ο ΠΑΟΚ έχει μόνο νίκες εντός και εκτός έδρας στα επτά συνολικά παιχνίδια που έχουν δώσει οι δύο ομάδες.

Η τελευταία ήττα του ΠΑΟΚ ήταν στις 4 Φεβρουαρίου 2015 με 3-1 (11′ Τζορτζ, 34′ Λαμπρόπουλος, 82′ Κουτσιανικούλης – 52′ Παπαδόπουλος ). Προπονητής του ΠΑΟΚ τότε ήταν ο Άγγελος Αναστασιάδης, ενώ στον πάγκο του ΟΦΗ βρισκόταν ο Νίκος Αναστόπουλος.

Συνολικά οι δύο ομάδες έχουν συναντηθεί 42 φορές στην έδρα του ΟΦΗ για το πρωτάθλημα, με τον ΠΑΟΚ να έχει οκτώ νίκες στην Κρήτη και τον ΟΦΗ 22, ενώ υπάρχουν και 12 ισοπαλίες.

Συνολικά έχουν γίνει 85 ματς μεταξύ των δύο ομάδων στο πρωτάθλημα και στις δύο έδρες, με τον ΠΑΟΚ να έχει την κυριαρχία με 43 νίκες, τον ΟΦΗ να μετρά 23 νίκες και την ισοπαλία να έχει εμφανιστεί 19 φορές.

Αυτές οι τρεις διαδοχικές εκτός έδρας νίκες του ΠΑΟΚ επί του ΟΦΗ αποτελούν ρεκόρ για τον Δικέφαλο, ο οποίος έχει κάνει ακόμη μια τριάδα συνεχώμενων αποτελεσμάτων μαζί πάλι με εκτός έδρας νίκη για το Κύπελλο Ελλάδας, αλλά με σαφώς μεγαλύτερη απόσταση μεταξύ τους. Από το 2008 μέχρι το 2012 είχε επικρατήσει σε δύο ματς πρωταθλήματος και ένα Κυπέλλου, αλλά η απουσία του ΟΦΗ από την μεγάλη κατηγορία δεν έδωσε την ευκαιρία για περισσότερα παιχνίδια μέσα σε αυτό το διάστημα.

 

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.