Ματίγια: Αυτά τα ντέρμπι κρίνονται στη θέληση, την ψυχή και το τακτικό πλάνο

|
THESTIVAL TEAM

Για τις ιδιαιτερότητες του ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, αλλά και την καλή ψυχολογία που έχουν οι παίκτες του Άρη, έπειτα από τη νίκη επί του Παναθηναϊκού μίλησε ο Χαβιέ Ματίγια και υποστήριξε πως στόχος των Κιτρίνων είναι το τρίποντο.

Αναλυτικά όσα είπε στην κάμερα της NOVA:

Για το παρελθόν του στην Ισπανία, την σχέση του με τον Γκουαρντιόλα και την παραλίγο μεταγραφή του στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: «Ο Γκουαρντιόλα ήταν και παραμένει το πρότυπό μου. Φορούσα στη Βιγιαρεάλ το 4 προς τιμήν του. Όντως, είχα φτάσει κοντά στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, όμως την τελευταία στιγμή η μεταγραφή μου δεν έγινε».

Για το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ και πως το περιμένει: «Είναι ιδιαίτερα παιχνίδια τα ντέρμπι. Έχω παίξει πολλά στην καριέρα μου. Έπαιξα και πέρυσι κόντρα στον ΠΑΟΚ οπότε γνωρίζω τις συνθήκες. Το ζει έντονα η πόλη, ο κόσμος, όλοι στο δρόμο μας σταματούν. Έχω προλάβει να βάλουμε και τους νέους παίκτες στο κλίμα. Είναι παιχνίδια σημαντικά, με αγωνιστική ένταση, πάθος, παιχνίδια που κρίνονται στη θέληση. Εμείς πρέπει να μείνουμε προσηλωμένοι στο πλάνο μας και αν πιάσουμε το μάξιμουμ της απόδοσής μας, τότε πιστεύω πως θα μπορέσουμε να φύγουμε ακόμα και νικητές από την Τούμπα».

Για την ψυχολογία του Άρη, έπειτα από τη νίκη με 4-0 επί του Παναθηναϊκού: «Η νίκη μας βοήθησε πολύ στην ψυχολογία, στην αυτοπεποίθηση. Έδωσε χαρά στον κόσμο μας. Πέρασε όμως αυτό το παιχνίδι, αυτό που ακολουθεί είναι ακόμα πιο σημαντικό. Ίσως είναι το σημαντικότερο της χρονιάς. Σε επίπεδο ψυχολογίας, υπάρχει μια ανάταση στην ομάδα η οποία θα μας βοηθήσει πολύ ενόψει του τοπικού ντέρμπι».

Για τον Τερζή και την απομάκρυνση του Παντελίδη: «Ο σύλλογος αποφάσισε να προχωρήσει σε αλλαγή προπονητή, μετά την παραίτηση του κ. Παντελίδη. Πάντα η αλλαγή προπονητή, φέρνει μια ανανέωση στην ψυχολογία, στην νοοτροπία της ομάδας. Εμείς είμαστε μια οικογένεια μέσα αποδυτήρια. Ο κ. Τερζής που τώρα ανέλαβε την ομάδα, μας βοήθησε πολύ, εμείς είμαστε ψυχή τε και σώματι με αυτόν και στοχεύουμε σε μία ακόμα νίκη σε ντέρμπι».

Για τον στόχο του Άρη στο ντέρμπι της Τούμπας: «Πιστεύω στις δυνατότητες της ομάδας. Ποτέ δεν ξεκινάμε έναν αγώνα λέγοντας πως μας αρκεί και η ισοπαλία. Θέλουμε και στοχεύουμε στη νίκη. Με σωστή νοοτροπία και πίστη θα την πετύχουμε. Στόχος μας είναι λοιπόν μόνο η νίκη».

Για την συνύπαρξή του στο χώρο της μεσαίας γραμμής με τον Σάσα: «Έχουμε διαφορετικά χαρακτηριστικά. Έχουμε πολύ καλή συνεννόηση, είναι ένας παίκτης υψηλού επιπέδου. Τα πάμε πολύ καλά και αυτό βοηθάει και την ομάδα ώστε να πάρει το μάξιμουμ από εμάς. Έχουμε χαρακτηριστικά που ο ένας συμπληρώνει τον άλλον».

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.