Με VAR και…καραμπόλα η Γαλλία νίκησε δύσκολα την Αυστραλία (VIDEO)

|
THESTIVAL TEAM

Νικηφόρα ήταν η πρεμιέρα για την Γαλλία στο Μουντιάλ της Ρωσίας, καθώς επικράτησε δύσκολα με 2-1 της μαχητικής Αυστραλίας.

Οι “τρικολόρ” άνοιξαν το σκορ στο 58′ με πέναλτι που κέρδισε ο Γκριεζμάν, για το οποίο ωστόσο ο διαιτητής της συνάντησης έκανε χρήση του Video Assistant Referee, καθώς αρχικά δεν είχε αντιληφθεί το φάουλ που έγινε εντός περιοχής στον Γάλλο επιθετικό.

Αυτή ήταν η πρώτη απόφαση που λαμβάνεται μέσω VAR στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας, όπου κάνει ντεμπούτο η χρήση της τεχνολογίας βίντεο σε Μουντιάλ.

Η Αυστραλία απάντησε άμεσα πάλι από την άσπρη βούλα. Ο Ουμτιτί αφελώς χτύπησε την μπάλα με το χέρι σε εκτέλεση στημένης φάσης στην περιοχή της Γαλλίας και ο αρχηγός των «socceroos» Μάιλ Γέντινακ με ψύχραιμο πλασέ σημείωσε το 1-1.

Τη νίκη για την Γαλλία έδωσε ο Πολ Πογκμπά. Ο άσος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έγινε αποδέκτης της μπάλας μετά από ωραία συνεργασία με τον Ζιρού και αφού η προσπάθειά του κόντραρε στον Μπέχιτς σημείωσε το 2-1 με… περιπέτεια, καθώς η μπάλα πέρασε την γραμμή του τέρματος και κατόπιν το γκολ κατακυρώθηκε, χωρίς χρήση της goal line technology.

Για την ιστορία, ο Κιλιάν Εμπαμπέ σε ηλικία 19 ετών και έξι μηνών έγινε ο νεαρότερος ποδοσφαιριστής των «τρικολόρ» που έχει αγωνιστεί ποτέ σε τελική φάση κάποιας μεγάλης διοργάνωσης, «σπάζοντας» το ρεκόρ που κατέχει ο Μπρούνο Μπελόνε από την διοργάνωση του 1982 στην Ισπανία.

Οι συνθέσεις:

Γαλλία: Γιορίς, Παβάρντ, Βαράν, Ουμτιτί, Πογκμπά, Γκριζμάν (70’ Ζιρού), Εμπαπέ, Ντεμπελέ (70’ Φεκίρ), Τολισό (78’ Ματουιντί), Καντέ, Ερναντές.

Αυστραλία: Ράιαν, Μίλιγκαν, Μπέχιτς, Ρισντόν, Σένσμπερι, Μόι, Γιέντινακ, Ρόγκιτς (74′ Άιρβιν), Λέκι, Κρούζε (84’ Αρζάνι), Ναμπούτ (64’ Γιούριτς).

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.