Θεσσαλονίκη: Καταδίωξη 29χρονου διακινητή μεταναστών – Τον έπιασαν στις Σέρρες

|
THESTIVAL TEAM

Στις συλλήψεις δύο συνολικά ατόμων, που ενέχονται σε δύο  περιπτώσεις παράνομης μεταφοράς αλλοδαπών οδήγησαν οι συντονισμένες ενέργειες αστυνομικών του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης.

Στην πρώτη περίπτωση συνελήφθη από αστυνομικούς της παραπάνω Υπηρεσίας, νεαρός Παλαιστίνιος,  σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία από το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Θεσσαλονίκης για παράνομη μεταφορά – προώθηση αλλοδαπών στο εσωτερικό της Χώρας, απείθεια και επικίνδυνη οδήγηση, ενώ διαπιστώθηκε ότι στερείται άδειας ικανότητας οδήγησης.

Συγκεκριμένα, πρωινές ώρες χθες εντοπίστηκε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο να κινείται στην Παλαιά Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης-Καβάλας, ο οδηγός του οποίου δεν σταμάτησε σε σήμα στάσης αστυνομικών και προκειμένου να αποφύγει επικείμενο έλεγχο, ανέπτυξε ταχύτητα, πλην όμως το όχημα ακινητοποιήθηκε στην περιοχή της Ασπροβάλτας και συνελήφθη ο οδηγός του.  

Στο εσωτερικό του οχήματος εντοπίσθηκαν δύο αλλοδαποί, οι οποίοι δε διέθεταν τα απαραίτητα έγγραφα για τη νόμιμη παραμονή τους στη χώρα.

Στην δεύτερη περίπτωση, αστυνομικοί της ίδιας Υπηρεσίας συνέλαβαν λίγο αργότερα 29χρονο Σύρο, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της παράνομης μεταφοράς – προώθησης αλλοδαπών στο εσωτερικό της χώρας, αντίστασης, απείθειας, κλοπής, ενώ όπως διαπιστώθηκε οδηγούσε άδεια ικανότητας οδήγησης.

Ειδικότερα, ο 29χρονος εντοπίσθηκε να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στην Παλαιά Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Καβάλας και σε σήμα στάσης που του έγινε ανέπτυξε ταχύτητα προκειμένου να διαφύγει.

Ακολούθησε καταδίωξη κατά την οποία το όχημα ακινητοποιήθηκε με τη συνδρομή περιπολικών της Α.Δ. Σερρών σε χωριό των Σερρών, όπου ο δράστης επιχείρησε να διαφύγει πεζός, πλην όμως συνελήφθη παρά τη σθεναρή αντίσταση που προέβαλε.

Στο εσωτερικό του οχήματος εντοπίσθηκαν 5 αλλοδαποί, οι οποίοι στερούνταν εγγράφων νόμιμης διαμονής στην ελληνική επικράτεια. Επιπλέον στο χώρο αποσκευών βρέθηκαν δύο πινακίδες κυκλοφορίας για τις οποίες είχε δηλωθεί κλοπή τις προηγούμενες ημέρες.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στις αρμόδιες δικαστικές αρχές.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.