Πόρος: Νέα στοιχεία για τους Τούρκους που κατηγορούνται για κατασκοπεία

Φωτογραφία: Intime
|
THESTIVAL TEAM

Νέα στοιχεία για τη δράση των Τούρκων που συνελήφθησαν για κατασκοπεία έρχονται στη δημοσιότητα. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Μίνας Καραμήτρου για το Open, οι δύο συλληφθέντες είχαν τραβήξει υλικό από τις στρατιωτικές εγκαταστάσεις στον Πόρο.

Μέσα στις αποσκευές τους βρέθηκαν μάλιστα τρεις ψηφιακές κάμερες και πάνω τους άλλη μια μικρή κάμερα ενώ είχαν μαζί τους και δύο σκληρούς δίσκους.

Όταν ρωτήθηκαν από τις ελληνικές Αρχές για το δρομολόγιό τους είπαν πως ξεκίνησαν από την Κωνσταντινούπολη στις 14 Σεπτεμβρίου και μέσω της Σμύρνης πέρασαν στη Χίο.

Όπως προέκυψε, πήγαν στο νησί το βράδυ της 15ης Σεπτεμβρίου και έφυγαν το επόμενο πρωί.

Όταν ρωτήθηκαν γιατί ήρθαν στην Ελλάδα, απάντησαν πως ήρθαν για τουρισμό χωρίς ωστόσο να δώσουν εξηγήσεις στην ΕΛ.ΑΣ. γιατί είχαν τις κάμερες και γιατί τράβηξαν τις εγκαταστάσεις του ναυτικού.

Υπενθυμίζεται πως την ΕΛΑΣ ειδοποίησαν σχετικά, οι υπεύθυνοι της βάσης του Πολεμικού Ναυτικού και εκδόθηκε σήμα αναζητήσεων προς διάφορες Υπηρεσίες και Αστυνομικά Τμήματα με περιγραφή των δύο μοτοσικλετών μεγάλου κυβισμού, μάρκας BMW, που χρησιμοποίησαν.

Τελικά, περιπολικό εντόπισε τις δύο μηχανές στη Μονεμβασιά και συνελήφθησαν για κατασκοπεία.

Στην περιοχή έχει μεταβεί κλιμάκιο της ΕΥΠ που έχει αναλάβει και τις έρευνες.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.