Πέλλα: “Μαϊμού” υπάλληλοι της ΔΕΗ άρπαζαν χρήματα και κοσμήματα από σπίτια – 5.100 ευρώ η λεία τους

|
THESTIVAL TEAM

Κλοπές που έγιναν το τελευταίο διάστημα σε βάρος ηλικιωμένων ατόμων στην Πέλλα εξιχνίασαν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Πέλλας.

Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία δύο ημεδαπών ανδρών, οι οποίοι προσποιούμενοι τους υπαλλήλους της ΔΕΗ, διέπρατταν κλοπές από τις οικίες ηλικιωμένων. Συγκεκριμένα, πρόκειται για δύο άνδρες Ρομά, ηλικίας 33 και 38 ετών.

Οι δράστες προσέγγιζαν τους ηλικιωμένους με το πρόσχημα ότι πρέπει να γίνει έλεγχος στον ηλεκτρολογικό πίνακα του σπιτιού τους και προφασιζόμενοι τον κίνδυνο πυρκαγιάς, τους έπειθαν να συγκεντρώσουν χρήματα και κοσμήματα σε δήθεν ασφαλές σημείο του σπιτιού, τα οποία αφαιρούσαν.

Με την παραπάνω μέθοδο, οι προαναφερόμενοι άνδρες στις 9 και 10 Φεβρουαρίου 2021, διέπραξαν τρεις κλοπές από οικίες ηλικιωμένων ατόμων σε χωριά κοντά στα Γιαννιτσά, αφαιρώντας χρήματα και χρυσαφικά, συνολικής αξίας 5.100 ευρώ, σύμφωνα με τους παθόντες.

Επιπλέον, ενεργώντας από κοινού την 5η Φεβρουαρίου, προσπάθησαν να αφαιρέσουν χρήματα από άλλες δύο οικίες πολιτών σε περιοχές της Πέλλας, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρουν.

Από τους αστυνομικούς κατασχέθηκε ένα όχημα που χρησιμοποιούσαν για την τέλεση των κλοπών, ενώ η έρευνα συνεχίζεται για να εξακριβωθεί η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Γιαννιτσών.

Με στόχο τη πρόληψη και αποφυγή παρόμοιων περιστατικών, η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, συμβουλεύει:

«Να μην πείθεστε από άγνωστους, οι οποίοι εμφανίζονται ως υπάλληλοι Δημόσιας Υπηρεσίας ή άλλου φορέα για την επιδιόρθωση κάποιου τεχνικού προβλήματος, εάν δεν τους έχετε εσείς προηγουμένως καλέσει».