Αντι-drone τεχνολογία στην ΕΛ.ΑΣ: Πώς θα αντιμετωπίζουν τις ιπτάμενες τρομοκρατικές ενέργειες

|
THESTIVAL TEAM

Mέτρα πρόληψης με την αγορά “αντι-drone” τεχνολογίας για την καθήλωση και κατάρριψη ασύμμετρων απειλών με τη χρήση drone λαμβάνουν η Ελληνική Αστυνομία και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Όπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος, ήδη η αρμόδια υπηρεσία τεχνικών μέσων έχει προβεί σε έρευνα των επιχειρησιακών απαιτήσεων και το επόμενο χρονικό διάστημα αρμόδια επιτροπή θα ορίσει τις προδιαγραφές και θα ξεκινήσει διαγωνισμός πρόσκλησης ενδιαφέροντος εταιρειών του κλάδου.

Τα συγκεκριμένα συστήματα αντιμετώπισης μη επανδρωμένων αεροσκαφών, στοχεύουν στην ανίχνευση και την παρεμβολή της λειτουργίας του ύποπτου drone. Η λογική της λειτουργίας τους, όπως αναφέρει αρμόδιος αξιωματικός που ερεύνησε το συγκεκριμένο σύστημα, ακολουθεί συγκεκριμένα στάδια ενεργειών. Αρχικά ανιχνεύει την απειλή, παρεμβαίνει στην πλοήγηση (jamming – ηλεκτρονική παρεμβολή), και χειρισμό του από τον χρήστη του συστήματος.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.