Σκιάθος: Η ανακοίνωση του Λιμενικού για την προσάραξη πλοίου σε βραχονησίδα

|
ΜΑΓΔΑ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ

Στη βραχονησίδα ”Δασκαλονήσι” εντός της λιμενολεκάνης ν. Σκιάθου προσέκρουσε χθες κατά τον απόπλου του, το πλοίο Ε/Γ–Ο/Γ ”ΠΡΩΤΕΥΣ” N.Π. 4007, λόγω βλάβης στο σύστημα πηδαλιουχίας.

Η Λιμενική Αρχή Σκιάθου ενημερώθηκε για το περιστατικό από τον Πλοίαρχο του πλοίου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος, το εν λόγω πλοίο εκτελούσε εγκεκριμένο δρομολόγιο από λιμένα Βόλου με προορισμό τους λιμένες ν. Σκιάθου και Γλώσσας ν. Σκοπέλου με 53 επιβάτες, έξι Ε.Ι.Χ. οχήματα, δύο Φ/Γ οχήματα και 26 άτομα μέλη πληρώματος, ενώ από το συμβάν δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ούτε εισροή υδάτων.

Άμεσα απέπλευσαν προς παροχή συνδρομής περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και το Ε/Γ-Τ/Ρ ”ΚΑΛΥΨΩ” Ν.Σ. 28, στο οποίο μετεπιβιβάστηκαν οι επιβάτες του ”ΠΡΩΤΕΥΣ”, τους οποίους μετέφερε με ασφάλεια στο λιμένα ν. Σκιάθου.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Σκιάθου, ενώ οι επιβάτες του εν λόγω πλοίου πρόκειται να προωθηθούν στον προορισμό τους με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.