Κύριος μοχλός ανάπτυξης της περιοχής μας είναι οι άνθρωποί μας

|
Νίκος Τζόλλας

Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας επενδύουμε πρωταρχικά στο ανθρώπινο δυναμικό. Κύριος μοχλός ανάπτυξης της περιοχής μας είναι οι άνθρωποί μας. Πρέπει δηλαδή να έχουμε το κατάλληλα καταρτισμένο ανθρώπινο δυναμικό για να παράγουμε έργο. Και σε αυτό το πλαίσιο πρέπει να διερευνήσουμε και τις ανάγκες της περιοχής μας. Διερευνούμε και καταγράφουμε τις δεξιότητες που πρέπει να ενισχυθούν στην περιφέρειά μας και τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να αποκτηθούν Ερχόμαστε σε επαφή με πολλούς φορείς που εργάζονται στο οικοδόμημα της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ώστε να δούμε τις ανάγκες της αγοράς και να προτείνουμε εξειδικευμένες ειδικότητες, οι οποίες μπορούν να ενταχθούν στα προγράμματα σπουδών είτε των δημοσίων ΙΕΚ, είτε των επαγγελματικών λυκείων.

Η Επιτροπή Συμβουλίου Σύνδεσης με την Παραγωγή στην ΠΚΜ στην οποία είμαι μέλος, έχει εκπονήσει έρευνα σχετικά με τις νέες ειδικότητες που έχει ανάγκη η αγορά εργασίας όπως για παράδειγμα ψηφιακό μάρκετινγκ αλλά και ειδικότητες ηλεκτροτεχνιτών . Ξεχάσαμε στην Ελλάδα ποιες είναι οι βασικές ειδικότητες που μπορούν να ενταχθούν σε μια παραγωγική διαδικασία και να παράγουν ένα έργο, μια μονάδα προϊόντος . Ο απόφοιτος του Δημόσιου ΙΕΚ εντάσσεται άμεσα στην αγορά εργασίας και αυτό είναι σημαντικό.

Στόχος μου να μείνουν οι νέοι στον τόπο τους με καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας. Έχω έναν πολύ σημαντικό στόχο. Εργάζομαι για τη δημιουργία ενός πολύ ισχυρού μοχλού ανάσχεσης του braindrain. Νέοι που σπουδάζουν εδώ, στα Δημόσια Πανεπιστήμια, αποκτούν άριστες δεξιότητες φεύγουν στο εξωτερικό για μια καλύτερη θέση εργασίας. Οι θέσεις εργασίας έμπειρων στελεχών στην περιφέρειά μας είναι λίγες, είμαστε πίσω μισθολογικά σε σύγκριση με άλλες αναπτυγμένες περιοχές της Ευρώπης. Στόχος μου είναι να δημιουργηθούν καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας, ώστε οι νέοι μας να μείνουν εδώ. Στον τόπο τους.

*Ο Νίκος Τζόλλας είναι χημικός, PhD και Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Π.Ε Θεσσαλονίκης με τον συνδυασμό του Απόστολου Τζιτζικώστα “Αλληλεγγύη Δυναμώνουμε τη Μακεδονία”

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.