Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε και η Πολιτεία της Λουιζιάνας, με απόφαση του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, επιτρέποντας έτσι την αποδέσμευση ομοσπονδιακών πόρων και μέσων, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι καταστροφές από την τροπική καταιγίδα Χάρβεϊ, που έπληξε την περιοχή.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στην ανακοίνωσή του ο Λευκός Οίκος ανέφερε ότι η ομοσπονδιακή υπηρεσία αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών Fema εντέλλεται «να κινητοποιήσει και να παράσχει» τον εξοπλισμό και τους αναγκαίους πόρους.

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, νέες βροχοπτώσεις αναμένεται να πλήξουν και πάλι το Χιούστον σήμερα το απόγευμα και αύριο. Ο διευθυντής της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσία Λούις Ουτσελίνι τόνισε ότι το χειρότερο δεν έχει περάσει ακόμη. Προειδοποίησε μάλιστα ότι οι πλημμύρες αναμένεται να φτάσουν στο αποκορύφωμά τους την Τετάρτη ή την Πέμπτη.

Η καταιγίδα αναμένεται ότι θα κινηθεί ανατολικότερα, προς τη Λουιζιάνα, τις επόμενες πέντε ημέρες.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η Fema, η οποία έχει αναπτύξει στην περιοχή περίπου 5.000 υπαλλήλους της, τοποθέτησε γεννήτριες ώστε οι βασικές υπηρεσίες, όπως τα τηλεφωνικά κέντρα της αστυνομίας και της πυροσβεστικής, να συνεχίσουν να λειτουργούν.