Ξεκινά και πάλι η προεκλογική εκστρατεία στη Βρετανία ενόψει των βουλευτικών εκλογών της 8ης Ιουνίου με την ασφάλεια στο επίκεντρο της συζήτησης, την ώρα που η αστυνομία συνεχίζει την έρευνά της για το ισλαμιστικό δίκτυο που εξαπέλυσε την τρομοκρατική επίθεση της Δευτέρας στο Μάντσεστερ.

Η προεκλογική εκστρατεία, που ανεστάλη την Τρίτη μετά την επίθεση σε συναυλία ποπ από την οποία σκοτώθηκαν 22 άνθρωποι και 75 ακόμη τραυματίστηκαν, ξεκινά και πάλι σε εθνικό επίπεδο.

Πλέον οκτώ άνθρωποι κρατούνται στο πλαίσιο της έρευνας για την επίθεση αυτοκτονίας, την ευθύνη για την οποία έχει αναλάβει το Ισλαμικό Κράτος και η οποία διαπράχθηκε από τον 22χρονο Βρετανό λιβυκής καταγωγής Σάλμαν Αμπέντι.

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Ρεξ Τίλερσον πρόκειται να επισκεφθεί για μερικές ώρες το Λονδίνο σήμερα το μεσημέρι προκειμένου να εκφράσει την αλληλεγγύη της χώρας του προς τους Βρετανούς.

Η κίνηση αυτή έχει στόχο να αμβλύνει την ένταση που έχει προκληθεί μεταξύ Ουάσινγκτον και Λονδίνου μετά τις διαρροές στα αμερικανικά μέσα πληροφοριών για την έρευνα σχετικά με την επίθεση στο Μάντσεστερ από τις αμερικανικές υπηρεσίες Πληροφοριών, κάτι που ενόχλησε ιδιαίτερα τους Βρετανούς.

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι ζήτησε χθες Πέμπτη στις Βρυξέλλες από τον Αμερικανό Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ οι πληροφορίες για την έρευνα, που συνεχίζεται, να παραμείνουν «απόρρητες». Από την πλευρά του ο Τραμπ υποσχέθηκε να αναζητήσει τους υπεύθυνους για τις διαρροές.

Το επίπεδο συναγερμού στη Βρετανία παραμένει στο ύψιστο σημείο μετά την επίθεση, ενώ το θέμα της ασφάλειας βρίσκεται στο επίκεντρο της προεκλογικής εκστρατείας.