Για μια ιδιαίτερα σκληρή τρομοκρατική επίθεση σε βάρος αθώων πολιτών του Μάντσεστερ έκανε λόγο η πρωθυπουργός της Βρετανίας, Τερέζα Μέι, μετά τη συνεδρίαση της επιτροπής ασφαλείας.

Χαρακτήρισε το χθεσινό χτύπημα ως το χειρότερο στη βόρεια Βρετανία που έκανε λόγο για "αρρωστημένη δειλία" του δράστη σημειώνοντας πως επρόκειτο για έναν και πρόσθεσε ότι η αστυνομία εργάζεται ώστε να διαπιστωθεί εάν έδρασε μόνος του ή είχε συνεργάτες.
Αναφερόμενη στον τρόπο με τον οποίο διεξήχθη η επίθεση, η Μέι είπε πως ο δράστης ήταν ένας και πυροδότησε τον εκρηκτικό μηχανισμό κοντά στην έξοδο του σταδίου.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η Βρετανή πρωθυπουργός δήλωσε ακόμη πως στόχος του δράστη ήταν να προκαλέσει "όσο το δυνατόν περισσότερα θύματα".

"Γνωρίζουμε πως ένας μεμονωμένος τρομοκράτης ανατίναξε έναν εκρηκτικό μηχανισμό σε μια από τις εξόδους της αίθουσας, επιλέγοντας εσκεμμένα το μέρος και την ώρα για να προκαλέσει όσο το δυνατόν περισσότερα θύματα, μεταξύ των οποίων πολλά παιδιά και νέοι".
Προειδοποίησε παράλληλα ότι όσοι εμπλέκονται στην επίθεση θα οδηγηθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Αναφορικά με τον δράστη της επίθεσης η Τερέζα Μέι, ανέφερε πως "η αστυνομία πιστεύει πως γνωρίζει την ταυτότητά του",
Εξάλλου, πρόσθεσε πως το επίπεδο του συναγερμού θα παραμείνει στο υψηλότερο επίπεδο.

Εντός της ημέρας, γράφει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, όπως έκανε γνωστό η πρωθυπουργός της Βρετανίας, θα προεδρεύσει και ενός δεύτερου συμβουλίου ασφαλείας.