Λατρεύουμε τα Χριστούγεννα!Μετά το Halloween ξεκινάμε να μετράμε αντίστροφα για τα Χριστούγεννα! Ναι, για εμάς είναι η πιο αγαπημένη εποχή του χρόνου! Από τώρα αρχίζουμε να μπαίνουμε στο mood των εορτών και να οργανώνουμε στο μυαλό μας όλα όσα θέλουμε να υλοποιήσουμε. Πώς θα στολίσουμε το δέντρο μας, τι advent calendar θα δημιουργήσουμε, πώς θα περάσουμε τις γιορτές, τι θα ψωνίσουμε και πώς θα ομορφύνουμε το σπίτι μας....

Δεν είναι τυχαίο που η αγορά έχει αρχίσει να ντύνεται με γιορτινή διάθεση από το πρώτο δεκαήμερο του Νοέμβρη, σηματοδοτώντας έτσι και την έναρξη της εορταστικής περιόδου που τόσο πολύ αγαπάμε. Μήπως τελικά τίποτα δεν είναι τυχαίο; Οι ειδικοί μας αποκαλύπτουν πως η προετοιμασία για την περίοδο των διακοπών από νωρίς, αποτελεί το κλειδί για την ευτυχία μας.

Ο ψυχαναλυτής Steve McKeown λέει σχετικά στην Unilad: «Σε έναν κόσμο γεμάτο άγχος οι άνθρωποι επιθυμούν να συσχετιστούν με πράγματα που τους κάνουν ευτυχισμένους και τα Χριστούγεννα προκαλούν αυτά τα έντονα συναισθήματα που απορρέουν από την παιδική μας ηλικία. Τα διακοσμητικά στοιχεία αποτελούν απλώς ένα μονοπάτι που ξαναφέρνει στην επιφάνεια αυτά τα παλιά μαγικά συναισθήματα των παιδικών μας χρόνων. Έτσι, ο χριστουγεννιάτικος στολισμό επεκτείνει νωρίς αυτόν τον ενθουσιασμό μας!».

Αν είσαι μια από εμάς, ήρθε η ώρα να βγάλεις τις κούτες από την αποθήκη ή το πατάρι και να ξεκινήσεις να στολίζεις. Η ψυχοθεραπεύτρια Amy Morin συμβουλεύει: «Η νοσταλγία βοηθά τους ανθρώπους να συνδέσουν το προσωπικό τους παρελθόν και να κατανοήσουν την ταυτότητά τους. Για πολλούς, η τοποθέτηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου από νωρίς είναι ένας τρόπος για να επανασυνδεθούν με την παιδική τους ηλικία».Και δεν είναι μόνο οι ψυχολόγοι που τάσσονται υπέρ αυτής της άποψης.

Το Science Direct πρόσφατα δημοσίευσε μια έρευνα που αποκαλύπτει ότι οι άνθρωποι που στολίζουν νωρίς το σπίτι τους θεωρούνται πιο χαρούμενοι και ευτυχισμένοι. «Όταν μπαίνεις σ' ένα σπίτι που είναι στολισμένο με εορταστική διάθεση λαμβάνεις το μήνυμα ότι οι οικοδεσπότες του είναι φιλικοί και καλοπροαίρετοι. Η διακόσμηση αλληλεπιδρά με την κοινωνικότητα με έναν υπέροχο τρόπο» υποστηρίζει η έρευνα.

Πηγή: plus.queen.gr