Τον γύρο του διαδικτύου κάνουν φωτογραφίες από εκδήλωση σε πόλη του Μεξικού, όπου ο δήμαρχος δεν κατάφερε να παραβρεθεί, έστειλε ωστόσο το χάρτινο ομοίωμά του.

Ο Μόζες Αγκιλάρ Τόρες δεν προλάβαινε να δώσει το «παρών» σε ανοικτή εκδήλωση, όπου θα μπορούσε να συνομιλήσει με πολίτες και να ακούσει τα αιτήματά τους για πράγματα που πρέπει να αλλάξουν στο Πιτσουκλάκο. Θέλοντας, προφανώς, να μην τους δυσαρεστήσει, σκέφτηκε έναν τρόπο ώστε η απουσία του να περάσει απαρατήρητη.

Αντί να ακολουθήσει την πεπατημένη και να στείλει κάποιον εκπρόσωπό του, φόρτωσε στο βαν ένα... χάρτινο ομοίωμά του και είπε στον οδηγό να το πάει στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή. Το ομοίωμα ήταν σε φυσικό μέγεθος. Πολίτες φωτογραφήθηκαν μαζί του, την ώρα που οι εικόνες που ανέβηκαν στο διαδίκτυο έγινε αφορμή για γίνει... πάρτι στα social media. Κάποιοι αντιμετώπισαν με χιούμορ την κίνηση του δημάρχου, την ώρα που αρκετοί έκαναν λόγο για «απρέπεια» και «προσβολή».

Πρώην νοσοκόμος, ο Μόζες Αγκιλάρ Τόρες εξελέγη δήμαρχος της πόλης που βρίσκεται στην πολιτεία Τσιάπας το 2018, σύμφωνα με δημοσίευμα στη βρετανική εφημερίδα Daily Mail.

mexico-mayor-from-paper-2.jpg

mayor-mexico-from-paper.jpg