Το ψυχολογικό τρικ για να διαχειριστείς αποτελεσματικά ακόμα και τον πιο “δύσκολο” άνθρωπο

|
THESTIVAL TEAM

Συχνά καλούμαστε να επικοινωνήσουμε ή ακόμα και να συνεργαστούμε με ανθρώπους που αντικειμενικά δεν φημίζονται για τα skills τους στις διαπροσωπικές σχέσεις.

H κτητική συμπεριφορά, ο εγωκεντρισμός, ο εγωισμός και η τάση για αυτοπροβολή αποτελούν χαρακτηριστικά που κάνουν έναν άνθρωπο δύσκολα διαχειρίσιμο και σε καμία περίπτωση ιδανικό για οποιασδήποτε μορφής επικοινωνία.

Οι ειδικοί σε θέματα σχέσεων, ωστόσο, υποστηρίζουν πως ακόμα και οι τόσο «δύσκολοι» άνθρωποι έχουν το κουμπί τους. Και τα πάντα γίνονται πιο εύκολα, αρκεί να ξέρουμε πώς ακριβώς θα το βρούμε. Έρευνα που παρουσιάζει το Inc.com θέλει εμάς τους ίδιους να είμαστε σε θέση να κάνουμε έναν «ιδιαίτερο» άνθρωπο να αλλάξει προς το καλύτερο τη συμπεριφορά του.

Το μυστικό είναι να του δώσουμε να καταλάβει πως ο τρόπος που λειτουργεί αποτελεί αιτία για την πρόκληση αρνητικών συναισθημάτων στους γύρω του!

Στην πραγματικότητα, δεν είμαστε παρά ο καθρέφτης των άλλων, γι’ αυτό και είναι λάθος να πιστεύουμε πως η δυσαρέσκειά μας δεν γίνεται αντιληπτή.

Με άλλα λόγια, αντί να καταβάλλουμε προσπάθεια να κρύψουμε την ενόχληση, την απογοήτευση ή τον θυμό μας απέναντι σε συμπεριφορές ή λόγια που δεν μας αρέσουν, θα πρέπει να καθιστούμε σαφές πως αυτά ούτε μας ευχαριστούν, ούτε είμαστε πρόθυμοι να τα δεχτούμε.

Σα να λέμε, λοιπόν, πως η πρόκληση αρνητικών συναισθημάτων στον όποιον τοξικό άνθρωπο είναι το… αντίδοτο στον αρνητισμό του.

Αρκεί να του δώσουμε να καταλάβει πως τα αρνητικά αυτά συναισθήματα τα προκαλεί ο ίδιος με την κακή συμπεριφορά του.

Σε κάθε περίπτωση, η συζήτηση είναι κάτι που αξίζει να λάβει χώρα προκειμένου να διευθετηθούν τα όποια ζητήματα, κυρίως στο επαγγελματικό κομμάτι.

Πηγή: limeandlife.com

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.