Το ότι οι πραγματικοί φίλοι και οι ουσιαστικές σχέσεις μαζί τους είναι στοιχεία απαραίτητα για την ψυχική υγεία ενός ανθρώπου δεν είναι κάτι που ακούμε πρώτη φορά.

Δεκάδες έρευνες έχουν ασχοληθεί με τα συναισθηματικά οφέλη της πραγματικής φιλίας, με όλες εμάς να μπορούμε να απαριθμήσουμε χιλιάδες λόγους για τους οποίους δεν θα μπορούσαμε να φανταστούμε την καθημερινότητά μας χωρίς φίλες.

Τώρα, επιστήμη έρχεται να μας παρουσιάσει και τους τρόπους με τους οποίους οι φίλοι επηρεάζουν τη σωματικής μας υγεία. Σύμφωνα με μελέτη που έλαβε χώρα στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, δύο συναντήσεις με φίλους μέσα στην εβδομάδα, είναι αρκετές για μια γυναίκα για να ζει μια πιο ευτυχισμένη ζωή, γεμάτη υγεία.

Συγκεκριμένα, πέρα από τη μείωση των επιπέδων στρες, έχει παρατηρηθεί πως οι γυναίκες που συναντιούνται συχνά με τις φίλες τους τείνουν να αναρρώνουν γρηγορότερα από διάφορες ασθένειες –λιγότερο ή περισσότερο σοβαρές-, ενώ παράλληλα παρουσιάζουν μειωμένη πιθανότητα να αντιμετωπίσουν προβλήματα με την πίεση του αίματος, την καρδιά και τη χοληστερίνη τους.

Όλα αυτά έκαναν τους ερευνητές να καταλήξουν στο συμπέρασμα πως όσοι δεν χαίρουν της παρέας καλών φίλων, τείνουν να πεθαίνουν κατά μέσο όρο έξι μήνες νωρίτερα σε σχέση με εκείνους που έχουν φίλους και μοιράζονται συχνά χρόνο μαζί τους.

Το ακόμα πιο ενδιαφέρον; Στην περίπτωση που μετράς τις ίδιες φίλες για περισσότερα από εννέα χρόνια, παρουσιάζεις 60% λιγότερες πιθανότητες πρόωρου θανάτου για παθολογικούς λόγους.

Κάτι που πιθανώς συνδέεται με τα ασφαλώς μειωμένα επίπεδα άγχους.

Τώρα έχεις κάθε λόγο να βλέπεις τις φίλες σου όσο συχνότερα σου επιτρέπουν οι υποχρεώσεις σου!

Πηγή: limeandlife.com