Είναι σύνηθες σε κάθε μας μεγάλη απόφαση ήδη από το πρώτο λεπτό να αναρωτιόμαστε αν πράξαμε σωστά ή αν θα έπρεπε να έχουμε ζυγίσει καλύτερα πρόσωπα και καταστάσεις πριν «σφραγίσουμε» με ένα ναι ή ένα όχι.

Αυτό που δεν μπορεί κανείς να αμφισβητήσει, είναι το γεγονός πως ορισμένοι άνθρωποι τείνουν πάντα προς τη λάθος απόφαση, με αποτέλεσμα μεγάλο μέρος της προσωπικής τους ζωής ή της καριέρας τους να μετρά σωρεία κακών επιλογών. Επιλογών που στοιχίζουν.

Σύμφωνα με τος ειδικούς, η δυνατότητα λήψης σωστών αποφάσεων αποτελεί σημαντική δεξιότητα και λαμβάνεται σοβαρά υπ’ όψιν από τον περίγυρό μας κυρίως στο εργασιακό κομμάτι.

Πώς, όμως, μπορούμε να καταλήξουμε σε ένα έγκυρο συμπέρασμα όσον αφορά στον κατά πόσο είμαστε άνθρωποι με ροπή στις σωστές αποφάσεις;

Σύμφωνα με το Inc.com, πέντε ερωτήσεις είναι αρκετές για να μας δείξουν σε τι επίπεδα «σωστού» και «λάθος» βρισκόμαστε. Όσες περισσότερες θετικές απαντήσεις δώσουμε, τόσο πιο κοντά στο «τέλειο» βρισκόμαστε, με τους ειδικούς να θεωρούν πως όσοι συγκεντρώσουν περισσότερα «όχι», δυστυχώς για εκείνους, συνηθίζουν να παίρνουν τη λάθος απόφαση.

Εσύ πόσο σίγουρη είσαι ότι οι αποφάσεις σου είναι έξυπνες; Δεν έχεις παρά να απαντήσεις ειλικρινά στις ερωτήσεις που ακολουθούν:

- Επικεντρώνεσαι περισσότερο στα πιθανά κέρδη παρά στις απώλειες;

- Απαγορεύεις στους άλλους να σου βάζουν κανόνες και πλαίσια;

- Δεν πιστεύεις μόνο την μία πλευρά για να μάθεις όλη την ιστορία;

- Δεν δίνεις σημασία ποιος είχε την ιδέα;

- Έχεις ισχυρή άποψη, αλλά είσαι ανοιχτή να ακούσεις και την άλλη πλευρά;

Οι απαντήσεις σου στα συγκεκριμένα ερωτήματα είναι σε θέση να προδώσουν πολλά στοιχεία ου χαρακτήρα σου αλλά και τις ικανότητές σου στη διαχείριση διαφόρων κρίσεων, η οποία αξίζει να σημειωθεί πως αποτελεί μία από τις βασικότερες που εκτιμά ο εκάστοτε εργοδότης μας.

Είσαι ευχαριστημένη με το αποτέλεσμα του τεστ; Αν όχι μάλλον θα πρέπει να αναθεωρήσεις πολλές από τις απόψεις σου.

Πηγή: limeandlife.com