Η ιστορία του άπιστου Θωμά και ο φρικτός θάνατός του

|
THESTIVAL TEAM

Ο Απόστολος Θωμάς, ήταν ο μοναδικός μαθητής του Χριστού, που δεν τον είδε μετά την Ανάσταση. Κάτι που αποτέλεσε και σημαντικό παράγοντα στον μετέπειτα χαρακτηρισμό του ως «άπιστο». Ήταν οι υπόλοιποι Απόστολοι που του διηγήθηκαν τα γεγονότα με την Ανάσταση του Κυρίου τους, τα οποία δεν μπορούσε να πιστέψει αν δεν έβλεπε με τα μάτια του και δεν έπιανε με τα χέρια του τις πληγές του Ιησού από τα καρφιά του σταυρού στα χέρια του και το δόρυ του Ρωμαίου στρατιώτη στο πλευρό του.

Αν και άφησε χωρίς δεύτερη σκέψη το επάγγελμα του ψαρά και την ζωή του προκειμένου να τον ακολουθήσει και ήταν ένας από τους πιο τολμηρούς και ένθερμους υποστηρικτές του Ιησού, με τον ίδιο, όπως αναφέρεται στο Ευαγγέλιο του Ιωάννη, να προτρέπει τόσο τον Δάσκαλό του να επιστρέψει στην Ιουδαία, όσο και τους μαθητές του να τον ακολουθήσουν και να πεθάνουν μαζί του –οι υπόλοιποι μαθητές του Ιησού προσπαθούσαν να τον πείσουν να μην κάνει κάτι τέτοιο γιατί θα κινδύνευε η ζωή του–, η συγκεκριμένη στάση μετά την Ανάσταση του Χριστού, θα έλεγε κανείς ότι δεν ήταν και η αναμενόμενη.

Διαβάστε περισσότερα στο newsbeast.gr…

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.