Το “μυστικό” για να είστε ικανοποιημένοι από την εργασία σας

|
THESTIVAL TEAM

Ένα υποστηρικτικό περιβάλλον μπορεί να σας βοηθήσει να αισθανθείτε καλύτερα.

Ανασκόπηση περισσότερων από 65 μελετών σχετικά με την ευτυχία και το εργασιακό περιβάλλον που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Business and Psychology, διαπίστωσε ότι το «μυστικό» για να αισθάνεστε πιο ικανοποιημένοι στην εργασία σας είναι ο αυθορμητισμός!

Όπως έχουν δείξει προηγούμενες έρευνες, η υποστήριξη μπορεί να ισοδυναμεί με την παροχή βοήθειας σε δύσκολες περιόδους κατάθλιψης, άγχους ή άλλων προβλημάτων ψυχικής υγείας.

Η εν λόγω έρευνα όμως δεν σταματά στην ψυχική υγεία. Σύμφωνα με τα στοιχεία, όταν συζητούνταν ανοιχτά θέματα, όπως ο σεξουαλικός προσανατολισμός, η αναπηρία ή η εγκυμοσύνη, ενισχύονταν η αίσθηση σιγουριάς, γεγονός που συνέβαλε στη γενικότερη ικανοποίηση των εργαζομένων.

Σε κάθε περίπτωση, η δημιουργία νέων επαφών, η βελτίωση των σχέσεων και το αίσθημα απελευθέρωσης από δυσάρεστες σκέψεις, μπορούν να προκύψουν από την επικοινωνία με τους συναδέλφους σας.

Σίγουρα, το «μυστικό» για να γίνετε πιο παραγωγικοί, θα μπορούσε να είναι η οργάνωση. Παρόλα αυτά, με το να είστε απλώς ο εαυτός σας και να συζητάτε ειλικρινά με τους συνεργάτες σας μπορείτε να αισθάνεστε πιο ικανοποιημένοι από τον εργασιακό σας χώρο και να απολαμβάνετε περισσότερο την καθημερινότητά σας στο γραφείο.

Πηγή: onmed.gr

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.