Γιατί γέρνουμε προς τα δεξιά όταν φιλιόμαστε;

|
THESTIVAL TEAM

Αν σκεφτείς λιγάκι, θα καταλάβεις πως όταν φιλάς το αγαπημένο σου πρόσωπο, το κεφάλι σου γέρνει προς τα δεξιά. Ξέρεις όμως γιατί υπάρχει αυτή η συνήθεια;

Σύμφωνα με επιστημονική έρευνα, ο λόγος είναι γενετικός! Με βάσει αυτή είμαστε «προγραμματισμένοι» να γέρνουμε τα κεφάλια μας δεξιά όταν φιλάμε. Η εν λόγω μελέτη έδειξε πώς 2/3 (το 72,90&%), όταν πήγε να φιλήσει έγειρε δεξιά το κεφάλι. Ο λόγος είναι γιατί οι περισσότεροι στον κόσμο τούτο είναι δεξιόχειρες!

Οι δεξιόχειρες προτιμούν να φιλούν στρίβοντας το κεφάλι στα δεξιά, με αποτέλεσμα και ο «δέκτης» του φιλιού να ακολουθεί αυτή τη στάση σώματος, ανεξάρτητα του αν είναι αριστερόχειρας ή δεξιόχειρας.

Επιπλέον, οι επιστήμονες αναφέρουν πως υπάρχει άλλος ένας λόγος που δικαιολογεί το ότι γέρνουμε προς τα δεξιά όταν φιλιόμαστε. Σύμφωνα με τους ίδιους: «Η πράξη του φιλιού πιθανόν να καθορίζεται από τον εγκέφαλο που ταξινομεί τα “καθήκοντα” σε διαφορετικά ημισφαίρια, είτε δεξιά ή αριστερά», πράγμα που σημαίνει ότι τα δυο ημισφαίρια του εγκεφάλου παίζουν επίσης καθοριστικό ρόλο.

Ωστόσο, πρέπει να πούμε ότι οι περισσότεροι άνθρωποι ενδέχεται να προβαίνουν ασυνείδητα στην κίνηση αυτή. Το ότι γέρνουμε προς τα δεξιά ίσως είναι αποτέλεσμα της μιμητικής μας συμπεριφοράς, αφού στα περισσότερα φιλιά που βλέπουμε στη μεγάλη οθόνη, οι ήρωες και ηρωίδες γέρνουν κι εκείνοι προς τη δεξιά πλευρά.

Πηγή: dokari.gr

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.